Te afli aici
Acasa > Informatii preluate din presa > Chelsea are prima sansa in fata portughezilor de la Benfica

Chelsea are prima sansa in fata portughezilor de la Benfica

 

Chelsea Londra este favorită înaintea manşei a doua a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor pe care o va disputa astă-seară cu Benfica Lisabona. Avantajul luat în tur, 1-0, fie el şi unul la limită, le permite londonezilor să stea mai liniştiţi.

În plus, dacă atrenorul gazdelor, Roberto Di Matteo, poate conta pe cei mai buni jucători, tehnicianul oaspeţilor, Jorge Jesus, se confruntă cu multe accidentări.

Astfel, pe stadionul Stamford Bridge, de la portughezi vor lipsi Garay, Jardel, Vitor şi Luisao. În plus, nici Javi Garcia nu este sigur că va putea evolua din cauza unei accidentări. În aceste condiţii, Jesus va miza probabil în atac pe Cardozo, ca vârf împins susţinut din spate de Bruno Cesar, Aimar şi Gaitan. Având în vedere că Benfica trebuie să înscrie cel puţin o dată pentru a se califica, compartimenul de atac al lusitanilor va fi unul foarte important.

De partea cealaltă, la Chelsea, Di Matteo poate juca cu cine doreşte, iar presa din Anglia scrie că italia l-ar putea folosi în atac pe Fernando Torres, care a îneput să înscrie recent după o lungă pauză, susţinut de Ramires, Mata şi Sturridge.

Benfica Lisabona nu a mai ajuns în semifinalele Ligii Campionilor din anul 1990.


Di Matteo vrea un meci ca cel cu Napoli

Antrenorul Roberto Di Matteo le-a cerut elevilor săi să joace împotriva Benficăi cu aceeaşi determinare pe care au avut-o la meciul cu Napoli din sferturile de finală, când s-au calificat după ce pierduseră în tur cu 3-1.

„Mi-aş dori să văd la ei aceeaşi atitudine ca la partida retur cu Napoli. Ştim cu toţii că un avantaj de un gol nu este suficient într-o asemenea fază a competiţiei. Se poate întâmpla orice. Nu voi folosi o echipă ultraofensivă, ci una normală pentru un asemenea meci de Champions League. Portughezii au jucători foarte tehnici, deci trebuie să fim atenţi din primul până în ultimul timp”, a declarat Di Matteo.

Jorge Jesus: Putem să câştigăm la Londra

Jorge Jesus, antrenorul oaspeţilor, susţine că jucătorii săi pot câştiga la Londra şi susţine că Chelsea a învins cu noroc în tur. 

„Chelsea are un avantaj, dar noi vom evolua ca şi când am câştigat noi meciul tur. Chelsea a câştigat cu noroc prima manşă, noi am făcut atunci un meci bun. Cred că vom putea câştiga şi noi tot la fel la Londra. Vom juca ofensiv, dar ne vom baza pe spiritul de echipă. Englezii sunt periculoşi la fazele fixe, noi vom încerca să ne bazăm pe calităţile noastre, care sunt diferite faţă de ale lor”, a firmat Jesus.

În istoria sa, Benfica a participat de 15 ori în sferturile celei mai importante competiţii europene inter-cluburi, a trecut mai departe de 8 ori şi a fost eliminată de 7 ori. De trei ori a fost scoasă din competiţie de echipe din Anglia.

Chelsea – Benfica Lisabona, echipe probabile:

Chelsea: Cech – Ferreira – Cahill G. – Terry – Cole A., Mikel – Lampard, Ramires – Mata – Sturridge, Fernando Torres. Antrenor: Roberto Di Matteo.

Benfica Lisabona: Artur – Maxi, Pereira, Luisao, Emerson, Capdevila – Gaitan, Javi Garcia, Witsel – Aimar – Rodrigo, Cardoso. Antrenor: Jorge 

 

Sursa: romaniasoccer.ro

Top