Chelsea asteapta de trei ani revansa cu Barcelona

Chelsea asteapta de trei ani revansa cu Barcelona

📁 Informatii preluate din presa 🕔17.aprilie 2012
Chelsea asteapta de trei ani revansa cu Barcelona

Englezii nu pot uita cum au pierdut semifinala din 2009 cu echipa lui Guardiola. Spaniolii au înscris golul calificării în minutele de prelungire, prin Iniesta, când aveau un om în minus, dar arbitrul Ovrebo i-a scos din minţi pe londonezi cu deciziile sale de pe Stamford Bridge.

Revanşa este cuvântul la ordine printre jucătorii lui Chelsea. Ultima oară când au fost atât de aproape de finala Ligii Campionilor, „albaştrii” au fost blocaţi de Barcelona, acelaşi adversar pe care-l vor întâlni azi în semifinale. Trei ani au aşteptat Drogba & co revederea cu spaniolii.

În primăvara lui 2009, Barcelona era abia la începutul perioadei în care avea să domine Europa. Era primul sezon al lui Guardiola, iar Barça era doar o formă brută a echipei şlefuite şi strălucitoare de acum.

În turul de pe Nou Camp a fost 0-0. În retur, pe Stamford Bridge, Chelsea, antrenată atunci de Guus Hiddink, a condus cu 1-0 încă din minutul 9, prin reuşita lui Essien. Barça a rămas şi în zece, după eliminarea lui Abidal, şi părea că nimic n-o mai poate opri pe Chelsea din drumul spre a doua finală consecutivă.

Ballack era să-l „mĂnânce” pe Ovrebo

Au intrat în scenă atunci două personaje. „Providenţialul” Iniesta, care a înscris în minutele de prelungire, şi arbitrul norvegian Ovrebo, care a refuzat două lovituri de pedeapsă englezilor, ultima chiar după golul egalizator. Au rămas celebre scenele cu jucătorii lui Chelsea scoşi din minţi parcă.

Ballack l-a fugărit pe central, după ce acesta n-a acordat penalty la un henţ clar al lui Eto’o la mingea şutată chiar de german, iar Drogba, care fusese schimbat în repriza a doua, a sărit de pe bancă şi urla pur şi simplu la norvegian, pe care l-a însoţit până la vestiare. Ivorianul a fost suspendat apoi patru etape, în timp ce Bosingwa – trei.Dani Alves: „Le-a fost frică”

„Le-a fost teamă de victorie”, e explicaţia găsită peste ani de Dani Alves, fundaşul brazilian al Barcelonei. „Acela a fost cel mai greu meci pe care l-am jucat cu Barcelona în Europa. Mulţi au spus că ne-am calificat doar datorită arbitrului, dar eu cred că jucătorii lui Chelsea s-au speriat.

Au avut un om în plus şi 1-0 şi, în loc să atace să mai înscrie un gol, s-au retras pentru că le-a lipsit curajul. Nu ştiau cum să mai scape de minge”, a turnat gaz peste foc Alves.

După golul lui Iniesta au venit 13 trofee

Reuşita lui Iniesta din prelungiri a fost pentru Barça momentul care a declanşat supremaţia catalanilor în lume, un gol fără de care nu se ştie cum ar fi arătat destinul echipei lui Guardiola în aceştiultimi trei ani în care a dominat fotbalul din Spania şi de pe glob. 
Spaniolii au câştigat finala cu Manchester United şi apoi încă 12 trofee! Trei titluri în Spania, încă o Ligă, două Campionate mondiale ale cluburilor,
două Supercupe ale Europei, o Cupă a Spaniei şi trei Supercupe ale Spaniei.Căpitanul lui Chelsea a dezvăluit că cei doi băieţi ai săi au tricouri cu adversarul său de astăzi, Messi. „Copiii mei îl iubesc. Au fost foarte încântaţi că în meciul precedent am făcut schimb de tricouri cu el. Dar acum le-am spus să se pregătească pentru că voi face tot posibilul să-l opresc”, a spus englezul despre cel pe care-l consideră cel mai bun fotbalist din istorie: „Pentru mine e clar: e cel mai bun care a existat vreodată”.