Publicat de Paul pe WWW.CHELSEAFC.RO la data de 25 - 04 - 2012

Pe lângă glorie, calificarea în finala Ligii Campionilor le va aduce englezilor de la Chelsea şi o sumă record din drepturile de televizare. Concret, UEFA îi va răsplăti pe londonezi cu 45 de milioane de lire sterline (55.2 milioane de euro) numai din drepturile TV, un record în istoria competiţiei.

Vechiul record era deţi
nut tot de un club englez, Manchester United, care a primit anul trecut 43.5 milioane de lire sterline doar din drepturile TV. Ca o completare, „diavolii” n-au dus-o rău la acest capitol nici în acest sezon, în raport cu performanţele din cupele europene, primind 28 de milioane de lire sterline din drepturile TV.

Dacă Chelsea va câştiga finala, în contul clubului vor mai intra 7.4 milioane de lire sterline, iar dacă o pierde, va primi 4.6 milioane de lire sterline.

Dacă luăm în calcul că UEFA oferă 3.2 milioane de lire sterline pentru participare în grupe, 450.000 de lire sterline pentru fiecare meci din grupă, 650.000 de lire pentru o victorie, 325.000 lire pentru egal, 2.45 milioane-calificarea în 16-imi, 2.7 milioane-sferturi şi 3.5 milioane pentru semifinale, putem afirma că echipa lui Abramovic a avut un sezon foarte reuşit din acest punct de vedere.

La toate aceste bonusuri se adaugă banii veniţi din bilete, din publicitate şi din marketing, deci Chelsea şi-a asigurat cu banii din Ligă măcar o mare parte din bugetul de salarii pentru sezonul următor.

47.8 milioane de lire sterline va primi Chelsea din drepturile TV, dacă va câştiga şi trofeul

 

Sursa: Prosport

Unul din putinele articole care merita luate in seama

Urmatorul meci

Chelsea schedule powered by whatsthescore.com

Facebook
Partenerii nostri
 
Fotbal Online
 
Facebook Fan Page
TalkChelsea.net
Bluelions
12 vizitatori online

Partenerii nostri Hidden

<

 

Linkuri sponsorizate
 
2018 Chelsea FC | Fan Club Romania
| Aboneaza-te

All trademarks, logos and copyrights are property of their respective owners.