Te afli aici
Acasa > Vocea editorului > Cucerind occidentul

Cucerind occidentul

Le-au dat baionete, le-au dat mitraliere, i-au facut soldati si i-au trimis sa cucereasca Londra. La inceput si-au aparat avanposturile, jertfindu-se pentru copiii si femeile de pe National Arena. Au transpirat, s-au impiedicat, au cazut, s-au ridicat si din nou alergand prin transeele de pe campul de lupta si-au impins limetele la extrem pentru nu a pierde obiectivul ce trebuia aparat.
Dusmanul a fost biruit, surprins de dorinta acerba de sacrificiu, de ingeniozitatea tactica data de Generalul Reghe, infanteria rosie din flancuri au lansat atacuri nimicitoare in inima defensivei inamice. Slabiti si blocati de restul armatei, invadatorii au cedat in fata celor ce-si aparau cu mandrie si curaj, neamul, nevoile si tara.
Tancurile lor nu s-au putut ridica la nivelul dorintei de lupta si sacrificiu a eroilor „becalieni” care mai tarziu aveau sa plece in misiunea de cucerire a Europei.

Impinsi de la spate de natie, de credinta, de milioanele de euro si provizii trimise catre Dumnezeu prin poarta celesta aflata in inima muntelui Athos, cu surle si trambite eroii patriei paraseau taramurile dambovitene pentru a rapune si nimici o data pentru totdeauna acest RAU al Europei, Londra, care de multe veacuri a fost intodeauna un taram ostil si neprimitor neamului romanesc.
Insotiti de mii si mii de voluntari, dornici sa care stindardele regimentului, acesti copii de trupa aveau sa faca un adevarat spectacol in inima englezoilor.
Unii dintre ei (atingand cote penbile) s-au „imbracat” chiar in cai, cu gandul ca asa vor trece mai usor peste frigul si ploaia apasatoare din Londra.

Extrem de increzatori in propriile forte, trupele „becaliene” aveau sa inceapa asaltul. La orele 22:05 ora Romaniei, Stamford Bridge era sub asediu. Tiruri sporadice de mortiere parca puneau presiune pe inamicul deja ranit din prima confruntare. Cu gandul la maicutele si/sau la iubitele lor de acasa, eroii din povestea noastra se avanta in lupta. Inconjurati de propria euforie uita de capacitatea distrugatoare a adversarului, fiind convinsi ca o data cu credinta in Dumnezeu si optimismul in suflet pot birui orice dusman.
Din pacate pentru acesti zei ai luminii, propovaduitori ai credintei crestine, ai binelui si al dreptatii, a razbunarii si a salvarii nationale, motorizatele leului „Albastru” – deja ranite si imbatranite – au aratat farame palide din tineretile lor si totul s-a rezumat la asta:
Chelsea se transforma

Aceasta este doar o farama din mascarada care a fost promovata in Romania fotbalistica in ultimele doua saptamani. Pentru turma, sportul inseamna razbunare, ciuda, invidie, sange, razboi si haos.
Din experienta pe care am invatat-o in anii ce-au trecut de cand sustin Chelsea, un trofeu vine doar daca echipa este intr-adevar pregatita pentru el.
Evolutia Stelei, in tur si in retur a fost una modesta, pasele in propria jumatate si la mijlocul terenului nu-ti aduc succese, INSA parcursul echipei conduse de Reghe a fost unul cel putin spectaculos.
Este o formatie tanara, in formare, care doreste sa adopte un stil ofensiv si placut publicului. Conditiile actuale nu-i permit Stelei sa faca spectacol cand intalneste un adversar greoi si prima greseala facuta aseara a fost atunci cand jucatorii au uitat de propriile limite. Euforia iti aduce ambitie si optimism insa pana la castigarea unei calificari este nevoie in primul rand de eficienta in fata portii, pentru ca o echipa puternica inscrie si dintr-o jumatate de ocazie.
Reghe n-a vrut sa se califice, Reghe a vrut sa joace, sa-si impinga echipa atat de mult incat jucatorii sa-si depaseasca limitele. Mediocritatea campionatului in care Steaua joaca i-a incurcat planurile antrenorului, dupa 60 de minute de ritm intensiv jucatorii au inceput sa capituleze pe rand.

De stimat ambitia antrenorului roman si atitudinea jucatorilor sai INSA pentru o calificare e nevoie de conservarea si celui mai mic avantaj, prin tactica si disciplina – daca dpdv tehnic exista lacune.
Consider ca Steaua poate deveni in urmatorii ani (daca isi mentine acelasi trend) o echipa care se poate bate serios la castigarea Europa League. Poate eliminarea prematura a lui Chelsea din grupele Champions League a fost ghinionul Stelei din acest sezon.

Lasă un răspuns

Top