Te afli aici
Acasa > Vocea editorului > De ce e nevoie de continuitate? Opt manageri in opt ani.

De ce e nevoie de continuitate? Opt manageri in opt ani.

Majoritatea oamenilor de fotbal din Anglia susțin faptul că Villas-Boaș ar fi meritat mai mult timp pe banca albaștrilor, oferind exemple ca Ferguson și Arsene Wenger. În opinia mea problema se pune greșit, continuitatea ar trebui să existe atunci când se vede o urmă de capacitate. Însă în cazul nostru, s-a vorbit doar despre potențialul tactic pe care Villas-Boaș îl are. Se pare că la Chelsea suporterii s-au obișnuit cu rezultate pozitive și trofee. Într-adevăr au existat decizii pripite care au dus la concedierea lui Mourinho și Ancelotti, însă în secolul 21 fanii doresc spectacol, rezultate și trofee – la fel ca orice patron de club de top.

Probabil că decizia de-al da afară pe Mourinho a fost una greșită, mania rusului după trofeul suprem – Champions League – a făcut victime în rândul celor mai buni antrenori de cluburi din lume. Nu același lucru putem spune despre concedierea lui Villas-Boaș, s-au plătit foarte mulți bani pentru „potențial”, ori în zilele noastre nu e nevoie doar de potențial și nu mi-aș dori ca Chelsea să se transforme într-un club ca Arsenal, același antrenor de foarte mult timp – zero trofee de opt sezoane, ori într-un club ca Liverpool, o data o regină a fotbalului britanic, acum un club pierdut în tranzatie, fără identitate, un gigant adormit care dă semne că ar avea capacitatea de a se trezi din nou.

Istoria modernă a echipei înseamnă goană după trofee, asta este mentalitatea pe care Abramovich a transmis-o angajaților săi, ulterior suporterilor.
Nu cred că există vreun suporter al vreunei echipe de fotbal care să nu-și dorească trofee pentru echipa sa favorită.
În concluzie, continuitatea este importantă doar dacă există capacitate managerială aflată într-o sinergie perfectă cu experiența individului.
Aveti mai jos o statistica despre managerii clubului din „era Abramovich”.

Top