Te afli aici
Acasa > Vocea editorului > De la un cuceritor al Europei la un antrenor de Championship

De la un cuceritor al Europei la un antrenor de Championship

 Asta a fost mișcarea pe care Chelsea a făcut-o în încercarea de a-și salva, probabil, cel mai slab sezon din 2003 încoace.

În sânul comunității noastre există un subiect de discuție despre capacitățile manageriale ale lui Roberto Di Matteo, întrebarea este dacă va deveni eroul sezonului sau o altă mare dezamăgire.
Rezultatul primului meci al omului în costum negru, îl avantajează, Chelsea a reușit să se impună în deplasare la Birmingham cu 2-0 (după 1-1 pe Stamford Bridge) și va întâlni în sferturile FA Cup, pe teren propriu, formația Leicester.
Ce-i drept, jocul prestat naște polemici între fanii echipei, însă lăsând la o parte analiza meciului și vorbind strict pe rezultate avem tendința să credem că Roberto Di Matteo știe ce face și vrea să o facă bine. Urmează meciuri de foc, întâlnirea cu Napoli din Champions League, returul de pe Stamford Bridge, unde trebuie întors un 3-1 rușinos din deplasare iar calificarea este esențială în special pentru moralul jucătorilor. Dacă Arsenal a reușit să puncteze de 3 ori în poarta lui Milan, Chelsea de ce n-ar face-o?
Da, știu o să săriți cu argumentul că Chelsea nu-l are pe Arsene Wenger la conducere – un antrenor care n-a mai prins un trofeu de 8 sezoane lungi. În momentul de față Chelsea merge pe mâna fostului antrenor al MK Dons și nu este timpul să ne îmbătăm cu apă chioară.
Să sperăm că spiritul de echipă a revenit, iar antrenorul se va bucura de susținerea totală a jucătorilor, i-am văzut felicitându-l la finalul meciului, la fel ca și staff-ul tehnic. Vrem să revedem acea familie unită de la Chelsea. Urmează o perioadă grea, un drum anevoios unde nu există loc de greșeli.
Trei mii de fani au mers pentru a-și susține favoriții la Birmingham, e clar că suporterii din Anglia sunt de partea lui.

Top