Te afli aici
Acasa > Informatii preluate din presa > Despre Eva Carneiro … din prosport

Despre Eva Carneiro … din prosport

Greu de crezut, dar Andre Villas-Boas i-a făcut pe fanii lui Chelsea fericiţi la începutul acestui sezon! Nu prin rezultate însă, ci datorită cooptării în stafful medical a fermecătoarei Eva Carneiro, fosta doctoriţă a echipei rezervelor. Aflată la Chelsea încă din 2009, Eva s-a apucat de medicină dintr-o întâmplare.

Născută în Gibraltar (dintr-un tată spaniol şi o mamă englezoaică), frumoasa doctoriţă care se ocupă de accidentările londonezilor a făcut în copilărie balet, dans şi hipism. Având probleme medicale din cauza practicării ambelor sporturi, Carneiro a încercat din răsputeri să găsească o modalitate ştiinţifică de a-şi îmbunătăţi rezistenţa muşchilor. Asta a îndrumat-o spre manualele de medicină, iar în scurt timp, s-a specializat în domeniul sportului, unde s-a remarcat în perioada 2009-2011 la echipa de rezerve a lui Chelsea! O prezenţă exotică în cantonamentul de la Cobham, Carneiro este pasionată de flamenco, vorbeşte fluent spaniola şi se relaxează cu învăţarea limbii portugheze. S-a îndrăgostit de fotbal în 1998, când a avut prima „întâlnire” cu naţionala Braziliei, la un meci amical de gală, dedicat câştigării Cupei Mondiale. „Sincer, eram mai mult curioasă să învăţ samba. Am văzut atunci oamenii dansând pe mese la golurile Braziliei din meciul cu Mexic. A fost momentul în care m-am îndrăgostit de fotbal”, admite fizioterapeutul lui Chelsea.

„Mi-am dorit enorm să lucrez în medicina sportivă. M-am mutat chiar în Australia pentru a reuşi asta”, Eva Carneiro, medic Chelsea

A făcut minuni cu Terry

Fost medic al delegaţiei Marii Britanii la Jocurile Olimpice din Beijing (2008), Carneiro a făcut parte şi din stafful medical al naţionalei de fotbal feminin a Angliei. Ea este creditată cu recuperarea miraculoasă a lui John Terry (31 de ani), care ar fi trebuit să stea pe bară şase luni după o accidentare la genunchi, dar a revenit la alergări după doar două zile! „A fost incredibil. La două zile după ce am suferit intervenţia chirurgicală am ieşit la alergat. Cred că secretul stă în spatele atitudinii post operatorii, dar şi a modului în care am fost tratat la club”.

 

Sursa: Prosport.

Top