Te afli aici
Acasa > Vocea editorului > Fotbalul romanesc traieste intr-o continua si proprie desconsiderare

Fotbalul romanesc traieste intr-o continua si proprie desconsiderare

Probabil unul dintre putinele articole care fac referire 100% la Chelsea de pe acest site. Cand m-am trezit am aflat ca nu mai dormeam si am realizat ca presa sportiva din Romania denigreaza continuu si voit fotbalul si capacitatile (modeste ce-i drept) ale fotbalistilor romani. Mari analisti plimbati prin studiori, prin ziare pe la dialoguri, pe la interviuri, etc, etc, desconsiderau si descreditau direct Steaua si capacitatea Stelei de-a invinge o echipa de talia lui Chelsea.
Probabil o sa vi se para ciudat ceea am scris mai sus insa milioanele din teren nu alcatuiesc o echipa INDIVIDUAL. Ceea ce am sperat noi, ca suporteri Chelsea a fost o sclipire de moment, un moment de maiestrie tehnica din partea unor jucatori capabili de asa ceva, moment care nu a venit din varii motive. Exista analize si comentarii in care oameni de presa importanti sau fosti mari jucatori de fotbal fac comparatii intre sumele platite pentru un jucator sau salariile castigate de unii jucatori – in speta salariile castigate de jucatorii londonezi.
De fiecare data, cand o echipa de anvergura isi anunta prezenta in Romania – indiferent de competitie – se debiteaza aceleasi triste si fara sens comparatii.
NU am vazut pe nicaieri o analiza a unor evolutii pe plan intern a vreunei echipe venite sa „spulbere” cu calitatea lor fotbalul romanesc. O analiza tactica in profunzime asupra stilul abordat, daca exista sau nu mai multe filozofii de joc, etc. Imi este imposibil sa cred, ca vreodata, vreunei echipe romanesti se vor da sanse reale in fata unor „GRANZI” din Europa. In acest ritm, fotbalul din Romania isi pierde orice clipa de speranta CHIAR si in momentul cand va intalni un adversar mare intr-o forma slaba.
Chelsea a jucat prost, Chelsea joaca prost de foarte multa vreme, Chelsea pierde puncte pretioase in fata unor echipe ca Norwich, Fulham, QPR, Fulham, Swansea, Reading sau Southampton. Diferenta de puncte dintre United si Chelsea este colosala si extrem de greu de digerat INSA adevarul trebuie acceptat asa cum este.
De ce o echipa din Romania n-ar fi in stare sa se ridice macar la nivelul lui Reading sau Southampton? De ce trebuie sa fie sarbatoare nationala cand cea mai buna echipa din Romania (conform clasamentului actual) face un 1-0 cu o oarecare sansa in fata unei foste castigatoare de Liga Campionilor, dupa un efort si o abordare tactica demna de apreciat?
Pentru ca dezinteresul unei analize corecte asupra problemelor ce pot fi exploatate lipseste cu desavarsire. Se prefera eroismul, cantecele de lupta, baioneta in varful pustii si steagul tricolor atarnand de ranita. Fotbalul nu e razboi, gazonul nu e camp de lupta iar portile nu sunt obiective stategice ce asteapta sa fie cucerite.
Fotbalul inseamna matematica, statistica, tactica, seriozitate si multa perserverenta. Aceasta indoctrinare cu „nu suntem in stare” creeaza monstri, monstri ce sunt hraniti zilnic de indobitocirea constanta a publicului.

Lasă un răspuns

Top