Frank Lampard, Ramires si arta contraatacului impotriva Barcelonei

Frank Lampard, Ramires si arta contraatacului impotriva Barcelonei

📁 Vocea editorului 🕔19.aprilie 2012
Frank Lampard, Ramires si arta contraatacului impotriva Barcelonei

Ca sa reamintim, poate o parte din voi au uitat sau inca n-au aflat, Chelsea a invins-o pe Barcelona cu 1-0 pe teren propriu. Aceiasi tactica folosita in trecut, deci n-a fost o foarte mare surpriza ca Chelsea a stat organizata in defensiva si a asteptat momentul oportun pentru cotraatac. De-a lungul acestui sezon Chelsea nu a fost foarte eficienta pe contraatac insa astazi au pus probleme Barcelonei.
Mai departe vom face o analiza a golului creat de Frank Lampard si Ramires.

Totul a inceput de la Lampard, o pasa lunga catre Ramires si o centrare spre Drogba. Toti trei jucatori au fost fenomenali in momentul realizarii acestui gol.
In imaginea de mai se observa cum Frank Lampard „fura” mingea unuia pe nume Messi:

Se poate observa ca Ramires, Mikel si Meires sunt pozitionati foarte bine in aparare. Drogba nu se vede in ecran, fiind izolat intre fundasii catalanilor. Lampard trebuie sa se decida rapid daca vrea sa porneasca contraatacul, ori incearca un lob ori incearca o alta pasa.

Ramires reactioneaza extraordinar si isi incepe sprintul pentru a deveni solutia de pe flanc. Avand viteza necesara Ramires il depaseste pe jucatorul Barcelonei. Lampard nu s-a uitat nicio secunda spre el, stia foarte bine pozitia viitoare a lui Ramires. Excelenta comunicare intre cei doi, se vede ca acest tip de contraatac a fost discutat la antrenamente.

Mingea se afla in aer, Ramires isi va depasi oponentul. Drogba se descurca perfect atunci cand a tras dupa el cei doi fundasi oferindu-i lui Ramires incredibil de mult spatiu in defensiva catalana pentru o preluare excelenta.

Cu viteza de care se bucura micutul „kenian albastru” si spatiul oferit de Drogba, Ramires are timp sa-si ajusteze pasa, probabil daca mingea i-ar fi „picat mai bine” ar fi incercat un sut direct spre poarta. Reactia lui Lampard si Ramires ne duc cu gandul ca Di Matteo a „simtit” foarte bine ca spatiul despre care am pomenit in acest articol,  poate fi exploatat de rapidul brazilian.

Iar ca rezultat, poate ca stiti sau poate ca nu, faza s-a terminat astfel:

Chelsea merge pe Camp Nou cu un avantaj de un gol. Va fi o saptamana tare interesanta, urmeaza meciul cu Arsenal.