Interviul de joi : Nicolas Anelka | Chelsea Fan Club Romania

Primul Fan Club Chelsea FC din Romania

Interviul de joi : Nicolas Anelka

Interviul de joi : Nicolas Anelka

📁 Informatii chelseafc.com 🕔31.martie 2011
Interviul de joi : Nicolas Anelka

Cariera lui Nicolas Anelka :

De cand a explodat la Arsenal Nicolas Anelka a avut vremuri tulburi. Echipele lui Au mai fost Real Madrid, Paris Saint-Germain, Manchester City, Fenerbahce si Bolton. Insa de cativa ani buni, Nicolas este pe Stamford Bridge. Acesta a fost ca un Rollercoaster al lui prin fotbalul din Europa, multe suisuri si coborasuri.
Anelka a fost retras din nationala Frantei anul trecut la Campionatul Mondial din Africa de Sud in urma unui accident cu fostul selectioner.
La 32 de ani, pentru Anelka sunt ultimele etape fotbalistice. El a recunoscut ca in unele momente nu prea are chef de joc. Se gandeste la momentul cand se va pensiona, insa nu prea ia in serios aceasta miscare. Timpul se scurge si el adauga medalii in colectia sa, numar deja impresionant.
De la castigarea campionatului si FA CUP la 19 ani, Anelka a cunoscut diferite onoruri in Turcia cu Fenerbahce. La Chelsea, el si Ashley Cole au devenit primii jucatori care au castigat dubla cu doua echipe diferite. De asemenea el a castigat Liga Campionilor cu Real Madrid in 2000 si a fost parte din echipa Frantei care a castigat Campionatul European o luna mai tarziu.
A inceput ca titular in finala, si a marcat doua goluri in semifinale. Este un lucru foarte important pentru el insa Anelka respinge acest subiect.
„A fost bine sa castig, dar cea mai buna realizare a mea in fotbal? Nu cred in acest lucru pentru ca nu am facut nimic” sustine el ” Nu cred ca, acest lucru a fost cel mai bun. Imi place totul, trebuie sa te bucuri de viata ta, nu este intotdeauna frumos, asa ca de ce as alege un moment?”
Examinarea lui Anelka in Spania ar putea explica viziunea sa. El a jucat doar 19 jocuri in campionat, marcand de doua ori. Poate ceilalti jucatori s-au simtit mai confortabil?
„Cand vii in Anglia, modul in care apreciezi jocul…ei drept este total diferit cum este in Spania” explica el „Nu stiam ca va fi dificil pentru mine, deoarece am vrut o viata simpla sa fiu capabil sa merg pe strada ca toata lumea, dar nu am putut sa fac acest lucru in Madrid cum pot sa-l fac in Londra”.

„Aceasta a fost o parte mai dificila pentru mine, nu am vrut sa merg acolo ca o stea mare, desigur, pe teren normal, dar in afara am vrut sa fiu normal ca ceilalti. Scopul meu nu a fost sa fiu un ‘Galactic de hartie” asa ca a fost o problema.
„In ziar se spune ce ganduri ai, unde iesi…Cineva te urmareste si spune si chiar ce ai cumparat. A fost ciudat pentru mine nu am vrut sa am acest stil de viata.”
„A fost un an dificil pe teren, pentru ca a fost si afara greu, nu am putut fi asa cum am vrut. Deci cand nu sunt bine afara, nu sunt bun nici pe teren.”
„De asemenea a fost dificil sa ma simt parte din echipa. Mai intai de toate nu am putut vorbi spaniola, acest lucru nu este o scuza, dar mentalitatea a fost atat de diferita fata de cea din Anglia, de aceea am ramas doar un an la Arsenal pentru ca stiam ca nu e era pentru mine. Chiar daca acest lucru a fost dificil, la sfarsit a fost un moment frumos cand am castigat Liga Campionilor si am marcat in semifinala, dar a fost un an dificil!”
Din fericire, Londra a fost salvarea lui Anelka. In cei trei ani de la Chelsea a devenit treptat cineva in echipa. Vara trecuta a semnat un contract de prelungire  cel putin pana la sfarsitul sezonului urmator.
Acest contract ofera doua oportunitati, dar cel mai important de a castiga din nou Liga Campionilor. Anelka a fost aproape de a-l ridica din nou in 2008, dar Edwin van der Sar a salvat crucial cu piciorul, in finala de la Moscova. Acum, el are posibilitatea de obtine propria lui revansa cand ne vom intalni in sferturi saptamana viitoare.
Fotbalistii rareori vorbesc despre razbunare Anelka nu este diferit la acest capitol.
„Noi ii stim pe ei, nu cred ca o remiza este buna, deoarece sunt o echipa buna cu o multime de jucatori de calitate si e dificil sa-i bati” a subliniat el. ” Dar, daca doresti sa castigi Liga Campionilor trebuie sa bati pe oricine.”
„Aceste doua jocuri cu Manchester United vor fi ca doua meciuri din Premier League, unul l-am jucat deja, l-am si castigat.
Cand vine vorba de Anelka trebuie sa te astepti la ceva neasteptat, dar avandu-l in echipa ne punem sperante de-a termina in primii patru, iar daca acest lucru este posibil, cu siguranta este important sa-l avem in teren in drumul spre finala Champions League.

In partea a doua maine, Anelka va vorbi de posibilitatea de a juca noua meciuri in luna aprilie…