Te afli aici
Acasa > Informatii preluate din presa > Juan Mata: Mourinho ma va face un jucator mai bun

Juan Mata: Mourinho ma va face un jucator mai bun

Unul dintre cele mai discutate subiecte din acest sezon in Premier League a fost despre locul lui Juan Mata in echipa condusa de Jose Mourinho.

Enhanced by Zemanta
Juan Mata
Juan Mata (Photo credit: thesportreview)

Antrenorul lui Chelsea a uimit pe majoritatea oamenilor din fotbalul englez cu decizia sa de a nu-l folosi pe Juan Mata ca numar 10, ba chiar mai mult, spaniolul nefiind titularizat mai multe meciuri la rand. Inca din primele etape s-a speculat despre un conflict jucator-antrenor, titpic Jose Mourinho. Insa asemenea subiecte sunt realizate doar cu scopul de a atrage audienta din partea publicului. Din motive logice si rationale, nu poate fi vorba despre vreun conflict intre Juan Mata si Jose Mourinho. Intre timp antrenorul lui Chelsea si-a exprimat parerea despre jocul practicat de Mata si de ce il prefera pe Oscar in pozitie de numar 10. Fiind in teren timp de 90 de minute in meciul cu Swindon din Cupa Ligii, Jose Mourinho a fost impresionat de jocul micutului spaniol si considera ca Mata incepe sa se adapteze cerintelor sale.

„Mata a depus mult efort sa se ridice la nivelul cerintelor mele si m-a impresionat atitudinea lui. Va face parte din unsprezecele meu daca va intelege felul meu de-a gandi meciurile.”

De cealalta parte  Juan Mata este de parere ca jocul sau se va imbunatati sub conducerea lui Mourinho.

„Voi juca exact ceea ce-mi cere. Sunt inca tanar si imi pot imbunatati jocul la fel cum am facut-o si in ultimele doua sezoane. Tatal meu mereu spunea, daca esti stangaci trebuie sa-ti imbunatatesti si dreptul. Trebuie sa-mi imbunatatesc jocul defensiv. Oricare dintre noi trebuie sa faca asta. Sa fii un fotbalist complet e foarte dificil, insa de-a lungul carierei mele am incercat sa fiu mai bun. Cred ca Jose ma poate ajuta. Fiecare antrenor incearca sa-si faca elevii mai buni, asta este treaba lui, sa scoata ce e mai bun din jucatorii sai. Sezonul trecut a fost cel mai bun sezon al meu din toata cariera, insa sunt sigur ca se putea si mai bine. Jose este un antrenor care analizeaza orice detaliu, nu doar la echipa noastra. Este un atrenor caruia ii place intensitatea, presiunea. Mai avem opt luni pana la Campionatul Mondial si acum cred in mine mai mult ca niciodata.”

Daca relatia dintre cei doi este descrisa corect in randurile de mai sus, cu siguranta ca Juan Mata va reveni in primul 11 sub comanda lui Mourinho.

Lasă un răspuns

Top