Te afli aici
Acasa > Vocea editorului > Miliardele lui Abramovich au adus Liga Campionilor la Chelsea … oare?

Miliardele lui Abramovich au adus Liga Campionilor la Chelsea … oare?

„Felicitari, ati avut noroc si in sfarsit investiile masive v-au adus trofeul.”

Cam astea sunt frazele care suporterii altor cluburi eliminate din Liga ni le arunca in fata, incercand sa ne induca ideea ca am fost inferiori iar ca acest trofeu este doar o intamplare.
Daca cucerirea Europei ar consta doar in antrenorat, cautarea de tinere talente si spirit de echipa, probabil Arsenal ar fi castigat-o acum mult timp. Barcelona nu mai nu poate castiga mare lucru cu „pişpireii” din academie, Real Madrid a avut grija sa plateasca cu MULT peste valoarea jucatorilor pe care i-a achizitionat, iar Bayern Munchen are obiceiul de-a „fura” jucatorii de perspectiva de la cluburile din Bundesliga. Mai jos urmeaza o comparatie intre jucatorii cheie ai celor doua cluburi.

1) Petr Cech: £7 Milioane — Manuel Neuer: £19 Milioane
2) Gary Cahill: £7 Milioane — Jerome Boateng: £11 Milioane
3) Didier Drogba: £24 Milioane — Mario Gomez: £26 Milioane
4) Juan Mata: £23 Milioane — Arjen Robben: £21 Milioane
5) Ramires: £19 Milioane — Franck Ribery: £22 Milioane
6) Branislav Ivanovic: £11 Milioane — Luis Gustavo: £14 Milioane
7) Ashley Cole: £6 Milioane si William Gallas.

Este foarte adevarat, clubul a facut transferuri ciudate (Torres, Mutu, Schevchenko) insa toate din cauza dorintei lui Roman, iar investiile trebuiau sa vina pentru ca Chelsea era o echipa de mijlocul clasamentului (baza de antrenament noua, modernizarea stadionului, etc).
Per total Chelsea a investit in jucatori cam cum a investit si Bayern Munchen, fara sa mai punem accent pe etica acestor transferuri (n-am numarat inca jucatorii veniti de la cluburile rivale din Bundesliga).
De mentionat ca J.T si Super Frank Lampard au fost la club inainte ca Roman sa se apuce sa investeasca in club.
Asa arata echipa lui Chelsea acum 7 ani: John Terry (jucator de la academie), Petr Cech (£7 Milioane), Makalele (£16 Milioane), Robben (£12 Milioane), Frank Lampard (pre-Roman £12 Milioane), Gallas (pre-Roman £6 Milioane), Gudjohnsen (pre-Roman £5 Milioane), Ferreira (£13 Milioane), Carvalho (£19 Milioane), Drogba (£24 Milioane), Joe Cole (£6 Milioane), Damien Duff (£17 Milioane).
Pentru al doilea titlu au venit la club: Essien (£24 Milioane), Obi Mikel (£16 Milioane).

Dupa aceasta analiza observam doua lucruri:
1. Multi dintre jucatorii Chelsea FC au devenit jucatori de talie mondiala doar dupa ce au semnat cu Chelsea FC si nu invers. Chelsea nu a cumparat doar „crema”.
2. Niciodata nu au fost cheltuieli nesabuite, ba chiar le putem considera ca fiind investitii bine pune la punct avand in vedere trofeele si prezenta in Liga Campionilor de-a lungul „erei Roman”.

„Chelsea si-a cumparat succesul” nu este decat o fraza plina de naivitate infantila.

Lasă un răspuns

Top