Te afli aici
Acasa > Informatii preluate din presa > Mutu trebuie sa plateasca celor de la Chelsea!

Mutu trebuie sa plateasca celor de la Chelsea!

„Briliantul” a primit o nouă lovitură! Deși sună dramatic el e la un pas de a pierde tot ce a câștigat din fotbal, inclusiv casele sale din America.

UPDATE – Fostul impresar al lui Mutu, Ioan Becali, susține că verdictul anunțat de Tribunalul Districtului de Sud din Florida nu va schimba cu nimic datele problemlei în cazul „Chelsea împotriva lui Mutu”.

„Mutu nu și-au epuizat toate căile de atac în acest proces și, oricum, ținta noastră e să ajungem la o înțelegere amiabilă cu clubul Chelsea. Dacă englezii ar fi vrut să-i facă un rău lui Mutu, atunci ar fi făcut asta de mult. Ei au cerut acele daune de 17 milioane de euro într-un moment în care Roman Abramovici era foarte supărat pe Mutu. La vremea respectivă, el s-a simțit trădat de copilul lui de suflet, fiindcă a ținut mult la Adi. Între timp și Abramovici s-a calmat. Noi avem avocați foarte buni și sunt convins că, într-un final, ne vom înțelege cu cei de la Chelsea, iar Mutu le va plăti daune de un milion și ceva de euro”, a afirmat Giovanni Becali la GSP TV.

„Briliantul” a primit o nouă lovitură! După ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) le-a dat dreptate englezilor de la Chelsea în disputa lor cu atacantul român, acum, și Tribunalul Districtului de Sud din Florida a dat un verdict favorabil clubului condus de Abramovici.

Cum s-a ajuns aici?

În august 2003, Mutu a fost achiziționat de Chelsea de la Parma contra sumei de 22,5 milioane de lire sterline. Românul a semnat un contract pe cinci ani cu un salariu stagional de 2,35 milioane de lire sterline.

În al doilea an de contract, Mutu a fost depistat pozitiv pentru consum de cocaină. Indignați, cei de la Chelsea au decis să-l concedieze imediat pe atacant. În plus, FIFA și Federația Engleză de Fotbal l-au suspendat pe Mutu pentru o perioadă de șapte luni.

Chelsea nu s-a mulțumit însă cu atât și a cerut despăgubiri financiare. Englezii au solicitat ca fotbalistul să le plătească daune în valoare de 17,5 milioane de euro! Ei și-au argumentat demersul, insistând că aceasta este suma pe care au cheltuit-o pentru aducerea românului pe „Stamford Bridge”, iar drept răsplată Adrian a denigrat imaginea clubului!

Ce a urmat?

Rând pe rând, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) și Curtea Supremă din Elveția le-au dat câștig de cauză celor de la Chelsea în disputa lor cu „Briliant”. După aceste două victorii, englezii s-au adresat Tribunalului Districtului de Sud din Florida, cerându-le americanilor să-l execute pe starul român!

Verdictul a fost anunțat astăzi și a însemnat un nou eșec pentru fotbalistul de 33 de ani. „TAS și Curtea Supremă din Elveția au avut dreptat în acest caz. Mutu și-a încălcat contractul cu Chelsea și acum trebuie să plătească”, a explicat judecătorul Federico Moreno.

Rămâne fără casele din America?

Cei de la Chelsea au cerut ca Tribunalul Districtului de Sud din Florida să pună sechestru pe casele pe care Mutu le deține în America! Asta deoarece Adrian nu deține fonduri necesare în conturile sale bancare pentru a plăti despăgubiri în valoare de 17,5 milioane de euro (23 de milioane de dolari) englezilor.

În State, Mutu deține:

*O casă cu patru dormitoare în valoare de 2,6 milioane de dolari.

*O casă cu trei dormitoare în valoare de 1,5 milioane de dolari.

*Un apartament cu două camere în valoare de 1 milion de dolari.

Top