Nationala Belgiei, fara Lukaku la meciul cu Romania

Nationala Belgiei, fara Lukaku la meciul cu Romania

📁 Informatii preluate din presa, Stiri 🕔08.noiembrie 2011
Nationala Belgiei, fara Lukaku la meciul cu Romania

Selecţionerul naţionalei Belgiei, Georges Leekens, a declarat că atacantul Romelu Lukaku (Chelsea) este accidentat şi nu va evolua în meciul amical cu România de vineri, tehnicianul adăugând că a stabilit până acum doar un titular, portarul Gillet, informează cotidianul belgian De Standaard.

„Cu România, în poartă va fi Gillet, în timp ce Courtois îşi va primi şansa cu Franţa. Acesta este singurul lucru cert momentan. În linia mediană e posibil să fie fostul ax central de la Standard Liege şi anume Fellaini, Defour şi Witsel. Din păcate, în atac nu-l voi putea folosi pe Lukaku la meciul cu România, are o accidentare. Astfel, în ofensivă îi mai am pe Mirallas şi Vossen”, a spus Leekens.

Presa belgiană scrie, că pe lângă jucătorii enumeraţi de antrenor, din primul 11 probabil mai fac parte Nainggolan, Chadli, Vermaelen şi Dembele, în timp ce Simons şi Odjidja-Ofoe ar putea fi menajaţi, alături de Lukaku.

Georges Leekens a precizat că, după accidentarea lui Nicolas Lombaerts, a vrut să-l convoace în locul acestuia pe fundaşul Sebastien Pocognoli de la Standard Liege, însă şi el a declinat convocarea deoarece are probleme musculare. În aceste condiţii, selecţionerul a decis să nu mai cheme pe nimeni.

Portarul Jean-Francois Gillet (Bologna) a afirmat că partidele amicale cu România şi Franţa reprezintă un nou început pentru naţionala Belgiei. „Am pus punct şi o luăm de la capăt, după ratarea calificării la Euro-2012. În aceeaşi situaţie este şi România. Trebuie să dăm pagina şi să arătăm că Belgia are jucători talentaţi şi valoroşi. Sperăm să facem un joc bun”, a spus Gillet.

Mijlocaşul Radja Nainggolan (Cagliari) a subliniat că echipa Belgiei va trata foarte serios meciul cu România, care dă startul pregătirilor pentru preliminariile CM 2014.

România va disputa un amical contra Belgiei, pe stadionul „Maurice Dufresne” din Liege, în 11 noiembrie, fiind posibilă desfăşurarea unui al doilea meci-test, cu Grecia, în 15 noiembrie.

Sursa: RomanianSoccer