Platini vrea sa revolutioneze competitiile europene

Platini vrea sa revolutioneze competitiile europene

📁 Informatii preluate din presa 🕔08.aprilie 2012
Platini vrea sa revolutioneze competitiile europene

Michel Platini şi-a dezvăluit planurile de reorganizare a celor mai importante competiţiilor europene intercluburi din Europa într-un interviu acordat cotidianului german Bild.

Preşedintele UEFA a anunţat că intenţionează să renunţe la Europa League, cea de-a doua competiţie intercluburi. În schimb, Platini doreşte să mărească numărul echipelor din grupele Ligii Campionilor la 64. În prezent, în grupe se califică 32 de echipe.

Pentru a convinge campionatele cu un fotbal puternic să accepte noua reformă, Platini le-a promis echipelor din Spania, Anglia şi Italia şase locuri în Ligă în loc de patru.

Ambiţia lui Platini este de a extinde Liga Campionilor către ţări cu un fotbal mai modest. Astfel, echipe din Belarus, Slovacia şi Letonia ar avea mai multe şanse de a se califica în grupele Ligii Campionilor, lucru care în acest moment este foarte greu de realizat.

Modificările ar urma să fie puse în practică din 2016.

Totuşi, ideile lui Platini nu sînt împărtăşite de sponsori. Aceştia doresc menţinerea unui nucleu puternic în care să evolueze doar marile cluburi din Europa deoarece echipele mici sînt neatractive din punct de vedere financiar.

Sursa: Bild