Poate Di Matteo sa devina mai bun ca Hiddink?

Poate Di Matteo sa devina mai bun ca Hiddink?

📁 Vocea editorului 🕔13.aprilie 2012
Poate Di Matteo sa devina mai bun ca Hiddink?

Acum trei ani, olandezul Guus Hiddink a preluat echipa de la Luiz Felipe Scolari în plin sezon. Între Chelsea și finala FA Cup se afla Arsenal. Ăsta a fost primul obiectiv al olandezului. Să elemine „tunarii” ca mai apoi să mărșăluiască triumfător spre câștigarea Cupei Angliei, învingând Everton.
Nici în Champions League Guus nu ne-a dezamăgit, pe noi fanii, clubul sau pe patronul rus.
După un joc aproape perfect din punct de vedere al disciplinei tactice, Chelsea a fost la un pas să elimine Barcelona, însă golul lui Andres Iniesta venit ca de nicăieri, mai bântuie încă aminitirile noastre.
Toate aceste lucruri au făcut ca Guus Hiddink să devină unul dintre cei mai iubiți oameni de pe Stamford Bridge, reuşind să termine pe locul trei in campionat.
Parcă după trei ani, soarta a vrut ca istoria să se repete. Eșec lamentabil – Andre Villas-Boaș își pierde postul de manager iar succesorul lui, Di Matteo, fostul său asistent. Asistent care în momentul de față se zbate să obțină poziția a patra în clasament. Aflată la două puncte de locul patru, în semifinalele Cupei Angliei și Ligii Campionilor, Chelsea încearcă să termine sezonul pe o poziție care să o ducă în ediția viitoare de Liga Campionilor. În momentul de față între Chelsea și finala Cupei Angliei se află tot o echipă din Londra, Tottenham. „Rubber face” Redknapp încearcă să-și conducă elevii către elita fotbalului european, iar poziția din clasament îi ajută foarte mult. În finală, câștigătoarea dintre Tottenham și Chelsea, va întâlni tot o echipă din Liverpool.
În semifinalele Ligii Campionilor aceiași Barcelona cu aceiași Iniesta, Xavi și Messi.
Numai că în ceea ce privește echipa Chelsea lipsesc câteva nume care au contribuit enorm la rezultatele obținute de Guus Hiddink, iar pentru asta trebuie să-i mulțumim din nou, domnului Villas-Boaș.
Ca fost jucător al albaștrilor Di Matteo a marcat câteva goluri foarte importante pentru club.
În finalele FA Cup din 1997 și 2000, Di Matteo a marcat, iar golul sau din Cupa Ligii din 1998 a făcut ca trofeul să meargă pe Stamford Bridge.
Am toate motivele să cred că dragostea pentru siglă, jucători, fani, echipă, club îi va oferi italianului inspirația necesară atingerii obiectivelor impuse în acest sezon.
Dacă în opinia idioată a unora, câștigarea Ligii Campionilor a rămas doar la nivelul de „obsesia magnatului rus” atunci câștigarea Cupei Angliei este un obiectiv ce poate fi atins.