Te afli aici
Acasa > Informatii preluate din presa > Roberto Di Matteo: Fotbalul este imprevizibil, nimeni nu credea in succesul nostru

Roberto Di Matteo: Fotbalul este imprevizibil, nimeni nu credea in succesul nostru

Antrenorul echipei Chelsea Londra, Roberto Di Matteo, a declarat, miercuri seară, după câştigarea Ligii Campionilor, că fotbalul este imprevizibil, precizând că nimeni nu ar fi putut pronostica succesul formaţiei sale, informează site-ul oficial al UEFA.”Fotbalul, ca şi viaţa, este imprevizibil şi nebun. Nu cred că cineva ar fi putut pronostica succesul nostru. A fost un sezon dificil care s-a terminat incredibil. Sunt extrem de fericit pentru jucători, au muncit mult pentru acest succes. Când Bayern a înscris nu mai era mult de jucat, dar cu multă pasiune şi dăruire jucătorii mei au reuşit să egaleze. Acest lucru ne-a dat moral. Nu a fost uşor să pregătesc acest meci din cauza absenţelor, nu a fost o situaţie ideală pentru o finală de Liga Campionilor. Jucătorii au arătat o determinare extraordinară. Didier Drogba a ajutat acest club timp de opt ani într-o manieră fantastică. Ashley Cole a fost imens, la fel Frank Lampard şi Petr Cech. Dar acest succes nu a putut fi obţinut decât printr-o unitate de grup”, a spus Di Matteo.Tehnicianul italian a afirmat că nu ştie ce se va întâmpla în viitor şi dacă îi va fi prelungit contractul la Chelsea: „Nu ştiu ce va urma, acum sunt fericit că am făcut istorie pentru acest club. Este prima dată când Chelsea câştigă această competiţie şi a fost extrem de greu. Mulţi dintre aceşti jucători au fost şi la finala de acum patru ani, dar între timp cred că au acumulat experienţă. E foarte greu să câştigi şi trebuie să profiţi de orice ocazie care ţi se iveşte. Loviturile de departajare sunt o loterie. Bayern a jucat mult mai bine, este o echipă uriaşă. Ştiu cât de greu este să pierzi o finală la penaltiuri”.

Di Matteo a vorbit şi despre calificarea în ediţia viitoare a Ligii Campionilor: „Acest succes îl putem sărbători de două ori. O dată pentru că am câştigat trofeul şi a doua oară pentru că am obţinut dreptul să jucăm şi în ediţia viitoare a Ligii Campionilor. Acum îmi doresc să merg în vacanţă, au fost trei luni încărcate. Sunt fericit pentru şansa pe care am avut-o şi voi accepta fără probleme orice se va întâmpla. Voi respecta deciziile clubului. Am muncit cu jucătorii în plan tactic, mental şi fizic încercând să-i pregătesc cât mai bine. Jucătorii, staful tehnic, suporterii, cu toţii suntem fericiţi în această seară. Este un moment istoric pentru club”.

Formaţia Chelsea Londra a câştigat Liga Campionilor pentru prima oară în istorie, în urma victoriei obţinută, sâmbătă, la Munchen, în faţa echipei Bayern Munchen, scor 5-4 (0-0, 1-1), după executarea loviturilor de departajare.

Lasă un răspuns

Top