Decizia lui Sterling de a parasi Anfield a declansat o adevarata isterie in randul suporterilor lui Liverpool, val de critici din partea oamenilor din fotbal atasati de Liverpool dar si noi motive de glume din partea rivalilor. Jucatorul lui Liverpool este hotarat sa-si schimbe echipa in aceasta vara, datorita neintelegerilor salariale dar si dorinta acestuia de a castiga trofee – lucru care nu poate fi infaptuit alaturi de jucatorii lui Liverpool. Agentul lui „Greedy” Sterling – cum a fost catalogat de presa din Anglia si suporterii lui Liverpool – este deschis la negocieri cu marile cluburi din Premier League. Manchester United este echipa care se afla in discutii avansate cu Liverpool si Sterling insa apar tot mai multe informatii despre un posibil transfer pe Stamford Bridge.
Majoritatea calculelor facute de unii jurnalisti sunt impinse catre penibil, in ceea ce priveste plecarile care ar trebui sa aiba loc in aceasta vara ca Sterling sa poata ajunge la Chelsea. Mourinho are la dispozitie 150 de milioane de euro pentru a aduce noi jucatori la echipa iar Sterling este cotat la 50 de milioane de euro, suma care Man. United este hotarata sa o plateasca. Din ce se vehiculeaza in presa dar si in diferite medii online, Chelsea monitorizeaza indeaproape situatia si ar putea interveni oricand, astfel incat sa declanseze un „razboi al sumelor” cu cei de la United.

Intr-o iesire nervoasa, agentul lui Sterling, a declarat:

„Nu ma intereseaza despre imaginea clubului sau situatia clubului, nu ma intereseaza. Cu siguranta nu-si va prelungi contractul. Treaba mea este sa apar interesele clientului, sa aleg ceea ce este cel mai bine pentru clientul meu.”

Subiectul Sterling ramane un subiect de urmarit, pe parcurs jucatorul se poate transforma intr-o tinta pentru Chelsea si Mourinho. Discutii si informatii actualizate despre perioada de transferuri se gasesc pe forum.