Te afli aici
Acasa > Informatii preluate din presa > Analiza primei jumatati

Analiza primei jumatati

Daniel Sturridge, marcatorul de top al echipei, cu 9 goluri în palmares în prima jumătate al acestui sezon, un start fulminant pentru atacantul de 22 ani, care l-a convins și pe Capello chemându-l la naționala Angliei.
Accidentat în ultimele două etape, sistemul 4-3-3 era pe cale să fie compromis, neexistând o soluție reală pentru înlocuirea lui Sturridge, însă Villas-Boaș a încercat să stimuleze forța ofensivă prin mutarea lui Ramires în atac. Rezultatul a fost unul satisfăcător, victorie cu Wolves, primul gol marcat de Ramires. În meciul cu Portsmouth, undeva la începutul celei de-a doua reprize Ramires a fost din nou mutat în atac, unde s-a încercat suplinirea vitezei și exploziei cu care Sturridge ne obișnuise. Scor final 4-0, Ramires marchează de două ori.
Este evident că Sturridge este peste Ramires la capitolul finalizare, însă energicul brazilian, depune un efort fantastic, reușind să acopere zona propriului careu cât și zona careului de 16 metri advers, sprinturile sale fiind punctele forte. Sunt semne clare de vulnerabilitate pe partea dreaptă a defensivei, unde activează de obicei portughezul Jose Bosingwa, însă Ramires își îndeplinește foarte bine îndatoririle în apărare, ajutând ori de câte ori este nevoie.
Adus de Ancelotti în anul 2010, pentru 20 de milioane lire sterline, startul lui Ramires a fost unul greoi având probleme clare cu adaptarea la noua sa echipă, însă se pare că sub comanda lui Villas-Boaș, Ramires primește mai multă libertate ofensivă.
La 11 puncte distanță de lider, pe locul 4 în campionat este clar că începutul acestui sezon a fost unul foarte slab, însă influența lui Ramires la mijloc și iminentă apariție a lui Michael Essien în aceiași zonă a terenului există șanse foarte mari ca Chelsea să reintre în lupta pentru titlu.

Top