Capello, iritat de sanctiunea impotriva lui Terry

Capello, iritat de sanctiunea impotriva lui Terry

📁 Informatii preluate din presa 🕔06.februarie 2012
Capello, iritat de sanctiunea impotriva lui Terry

Selecționerul Angliei a criticat decizia Federației de la Londra de a-i lua banderola de căpitan fundașului de la Chelsea

Fabio Capello s-a declarat luni indignat de hotărârea F.A. de a-i retrage lui John Terry rolul de căpitan al naționalei din Albion, în baza acuzațiilor de rasism la adresa lui Anton Ferdinand de la Queens Park Rangers. Tehnicianul italian a spus că nu i se pare normal ca fundașul să fie pedepsit de Federație înainte de a i se fi dovedit vinovăția. Acest lucru se poate întâmpla însă după Euro 2012, mai exact pe 9 iulie, când Terry urmează să apară în fața instanței, după ce a pledat inițial nevinovat.

”Mi s-ar fi părut firesc ca John să rămână căpitanul Angliei. Nu sunt de acord cu ce s-a hotărât. Conducerea Federației a decis altceva, probabil din cauza unor chestiuni care țin de etică” , a punctat Capello. În replică, președintele F.A., David Bernstein, a declarat că a vorbit atât cu selecționerul, cât și cu jucătorul, pentru a le explica sancțiunea. ”Fabio Capello nu are autoritatea de a decide în board-ul F.A., dar a înțeles motivele”, a arătat oficialul.

Terry este incriminat pentru un incident petrecut la un meci Chelsea – QPR în octombrie, când l-ar fi insultat pe jucătorul echipei adverse, fratele lui Rio Ferdinand de la Manchester United. Acesta din urmă a purtat mai bine de un an banderola de căpitan al reprezentativei engleze, după scandalul din februarie 2010, când ziarele au relatat că Terry a avut o aventură cu iubita coechipierului său de la Chelsea, Wayne Bridge. Capello l-a reinstalat pe John în postura de lider al echipei în martie, anul trecut.

Chiar dacă va fi judecat și i s-a retras pentru a doua oară poziția de căpitan, Terry poate fi folosit de Capello în meciurile amicale și oficiale până în iulie.