Clubul patronat de Roman Abramovich a anuntat pentru a doua oara un profit de 20 de milioane de lire sterline cu o cifra de afaceri anuala de 320 de milioane de lire sterline. Este prima data de cand Roman Abramovich a cumparat Chelsea iar clubul ajunge sa atinga un profit atat de mare. In aceste conditii Chelsea se supune regulilor impuse de UEFA privind „Financial Fair Play” pentru sezonul 2013-2014. O importanta contributie la realizarea acestor cifre au avut-o si Kevin De Bruyne, Juan Mata si David Luiz. Mata a fost vandut la Manchester United pentru 37,1 milioane de lire, în timp ce brazilianul a fost achiziţionat de PSG în schimbul sumei de 50 de milioane de euro.

Cifra de afaceri rulata de club dar si profitul anuntat in acest sezon demonstreaza ca Chelsea incepe sa devina independenta si nu mai are nevoie de extra-finantare din partea lui Roman Abramovich.
Un alt factor important la atingerea acestei cifre a fost venitul din drepturile de televizare, Chelsea incasand 54.995.224 lire sterline pentru sezonul trecut, terminand sezonul pe pozitia a 3 a in campionat si ajungand in semifinalele Ligii Campionilor.