Echipa antrenată de Roberto Di Matteo şi-a adjudecat primul trofeu din acest sezon, reuşind să învingă Liverpool în finala Cupe Angliei.

Londonezii au obţinut victoria prin golurile lui Ramires (min.11) şi Drogba (min.53), pentru „cormorani” punctând Caroll (min.64). Chelsea şi-a justificat renumele de specialistă a Cupei, ea cucerind de patru ori trofeul în ultimele şase ediţii. Pentru echipa lui Di Matteo urmează finala Champions League, programată pe 19 mai, la Munchen, contra lui Bayern.Ramires și Drogba au marcat pentru oamenii lui Roberto Di Matteo, care a revitalizat formația de pe Stamford Bridge. De cealaltă parte, trupa lui Kenny Dalglish a înscris doar prin Andy Carroll.

Meciul de pe Wembley a fost 14-a prezență în finală pentru Liverpool, care a câștigat de șapte ori trofeul, ultima oară în 2006. De cealaltă parte, Chelsea a fost la finala cu numărul 11, ”albaștrii” ridicând tot pentru a șaptea oară Cupa Angliei.

Cele două formații s-au întâlnit până acum de zece ori în Cupa Angliei, dar azi a fost pentru prima oară când acest lucru s-a întâmplat în finală. Chelsea a câștigat de șase ori, iar Liverpool de patru ori. În acest sezon, ”cormoranii” au câștigat Cupa Ligii Angliei, iar Chelsea are șansa să cucerească Liga Campionilor.

Chelsea a trecut pe rând, în acest sezon al Cupei Angliei, de Portsmouth, QPR, Birmingham City, Leicester City și Tottenham Hotspur, în timp ce Liverpool a eliminat grupările Oldham Athletic, Manchester United, Brighton & Hove Albion, Stoke City și Everton.

CHELSEA – LIVERPOOL 2-1

Au marcat: Ramires (11), Drogba (52) / Carroll (64)