Dupa ce a luat titlul in Anglia inca de la inceputul lunii mai, Chelsea a stabilit un nou record in ceea ce priveste sumele incasate intr-un singur sezon de catre o echipa de fotbal. Asadar echipa patronata de Roman Abramovich si antrenata de Jose Mourinho a castigat in aceasta editie de campionat nu mai putin de 100 de milioane de lire sterline.
Chelsea a incasat 25 de milioane de lire sterline pentru faptul ca a terminat pe prima pozitie in campionat, 20 de milioane de lire sterline pentru cele 25 de aparitii la TV pe plan intern si 30 de milioane de lire sterline, bani din drepturile de televizare din strainatate; alte 4 milioane de lire sterline s-au incasat de la sponsorii ai Premier League.
Dupa aceste incasari substantiale ne asteptam la o perioada de transferuri destul de interesanta.

Avand in vedere regulile FFP impuse de UEFA, Chelsea a fost printre putinele cluburi care a „cumparat” inteligent in ultimele doua sezoane. Mutarile facute de Jose Mourinho in al doilea mandat al sau ca antrenor la Chelsea, a eliberat bugetul pentru transferurile lui Cesc Fabregas si Diego Costa. Portughezul nu vrea sa se opreasca aici si deja exista informatii cum ca negocierile cu Monaco sunt intr-un stadiu avansat, presa din Rusia anuntand deja ca Falcao a refuzat Zenit Sankt Petersburg pentru a merge la Chelsea ca sa lucreze alaturi de Mourinho. Informatia a fost preluata si de cateva publicatii spaniole care relateaza si ele ca dupa Copa America Falcao se va antrena cu Chelsea.
Desi initial existau informatii despre un posibil imprumut, de aceasta data transferul pare sa fie unul cu caracter permanent. Chelsea va plati pentru Falcao 34 de milioane de euro. Mai multe informatii despre posibile transferuri se gasesc pe forum, acolo unde echipa lui „Petrica fara Frica” ramane cea mai credibila sursa din tot mediul online 🙂