Te afli aici
Acasa > Informatii preluate din presa > Chelsea invinge in ultima secunda pe terenul lui Basel

Chelsea invinge in ultima secunda pe terenul lui Basel

Chelsea si Basel au jucat un meci frumos, joi seara, in mansa tur a semifinalelor Ligii Europa. Englezii au condus, dar au fost egalati spre final, pentru a da totusi lovitura de gratie chiar in ultima faza a meciului.

Prima repriza a fost la discretia lui Chelsea, care a jucat aproape ca acasa. Minutul 12 a insemnat si primul gol, dupa ce Moses a deviat in plasa un corner trimis de Lampard.

Englezii au fost la un pas de 2-0 in minutul 44, dar sutul lui Hazard, jucatorul care a scos Stelei peri albi, a fost deviat de putin pe langa bara.

In partea a doua lucrurile s-au mai schimbat. Elvetienii, sustinuti din tribune de Roger Federer, au iesit la joc, iar partida a inceput sa se joace la ambele porti, cu faze frumoase si un ritm alert.

In chiar minutul trei al partii secunde, Basel a lovit bara, prin Stocker, dupa o faza frumosa de atac. Chelsea nu s-a lasat mai prejos. Torres, cel care incercase o foarfeca in prima repriza si era sa isi rupa spatele, a trimis frumos de aceasta data, numai ca balonul a lovit transversala.

1-1 la bara si urma sa fie si 1-1 la scor, dupa ce acelasi Torres s-a trezit fata in fata cu portarul advers si a tras direct in el, in loc sa dea oriunde pe poarta goala ca sa fie gol.

Minutul 85 a adus egalarea. Penalty pentru Basel, excutat fara o clipire in ochi de Schar. Jucatorul de 21 de ani l-a invins fara probleme pe Cech, in ciuda manifestarilor psihologice ale portarului albastru.

S-au aratat patru minute de prelungiri, iar actiunile la ambele porti au continuat sa fie alerte. Cea mai mare i-a apartinut lui Terri, o minge trimisa cu capul de acesta de la nici doi metri de poarta l-a lovit in brat pe portarul lui Basel, care s-a opus alstfel norocos unui 2-1 ca si facut.

Numai ca 2-1 a venit in cele din urma. La ultima faza a meciului, Davis Luiz si-a asezat mingea la 18 metri de poarta pentru lovitura libera si a executat-o smechereste pe jos, prea mult pentru zidul si portarul elvetienilor.

2-1 pentru Chelsea la capatul unui meci frumos, insa Basel a aratat ca poate mai mult, astfel ca returul de joia viitoare, de pe 2 Mai, de la Londra anunta din nou un meci frumos.

SURSA

Lasă un răspuns

Top