Dupa returul din semifinala Capital One Cup, unde a reusit sa elimine echipa lui Rodgers, Chelsea merge pe Wembley pentru finala insa Diego Costa este acuzat de Federatia de Fotbal din Anglia de comportament nesportiv si risca sa sa stea departe de teren pentru trei etape consecutive. Cu o rivalitate care s-a accentuat in ultimii 10 ani – de cand Chelsea a inceput sa se afle tot mai des in fazele finale ale marilor competitii interne si externe – intalnirea de ieri nu a putut fi diferita. In ochii presei, Diego Costa s-a transformat intr-un „criminal” „murdar” cum titreaza cel putin 7 publicatii engleze si a devenit cap de afis pentru ziaristii din Anglia.
Atacantul lui Chelsea risca acum o pedeapsa de 3 etape din cauza incidentului in care a fost implicat alaturi de Emre Can atunci cand Diego Costa il calca pe glezna pe fundasul lui Liverpool, in minutul 12 al partidei. Michael Oliver, oficialul meciului, a explicat celor de la Federatie ca daca ar fi vazut incidentul ar fi aratat rosu direct pentru Costa si din acest motiv Federatia a decis sa inceapa procedurile de suspendare pentru atacant. Diego Costa trebuie sa raspunda acuzatiilor pana joi 29 ianuarie ora 20:00 (ora Romaniei).
Mourinho a blamat din nou presa pentru ca duce o companie mediatica impotriva jucatorului si a dat o lectie de sportivitate fostului sau subaltern Brendan Rodgers.

Lucas si Henderson n-ar fi trebuit sa termine meciul […]. Nu cred ca voi avea probleme daca voi declara ca exista o companie la televizor cu anumiti analisti sportivi care spun „crimele lui Diego Costa”, cel spune ceva despre Diego nu poate fi considerat o persoana intreaga la minte…”

„Am lucrat impreuna la Chelsea cativa ani insa suntem persoane foarte diferite, nu stiu daca a invatat ceva de la mine, poate a facut-o poate nu, dar suntem diferiti. As putea sa vorbesc despre Skrtel dar n-o fac, el iese la televizor si vorbeste despre Curtois, uita de Mignolet, eu vorbesc despre Curtois si Mignolet… el vorbeste despre portarul meu, eu vorbesc despre portarul meu dar vorbesc si despre portarul sau. Uita de munca depusa de portarul sau ca sa spuna ca Curtois a jucat fantastic. Si eu as putea declara acelasi lucru, ca Mignolet a jucat fantastic dar nu uit de portarul meu, pentru ca portarul meu m-a ajutat sa ajung in finala… deci suntem diferiti… el este ce este, un antrenor excelent dar suntem persoane diferite.”

Acum cateva zile am publicat un interviu pe site-ul nostru unde Russel Croft isi spunea parerea despre presa in care predomina suporterii lui Liverpool. Cu toate acestea fostul jucator a lui Liverpool, Jamie Carragher, participand la analiza meciului dintre Chelsea si Liverpool a declarat ca suporterii lui Liverpool ar trebui sa se mai calmeze in ceea ce priveste actiunile lui Diego Costa pentru ca si Luis Suarez era implicat frecvent in astfel de situatii.

In Premier League au existat multe astfel de incidente, unele mai mult sau mai putin mediatizate insa Diego Costa ramane totusi o tinta pentru publicatiile din Anglia asa cum a fost si la randul sau David Luiz, care a fost cruficat de presa, in urma unei situatii asemanatoare.

Dirty Diego