chelseafc.ro – Primul fan club din Romania in ProSport

chelseafc.ro – Primul fan club din Romania in ProSport

📁 Informatii preluate din presa 🕔07.martie 2013
chelseafc.ro – Primul fan club din Romania in ProSport

Dupa cum va povesteam aseara cum ca in aceasta dimineata ProSport va tipari un material despre fan clubul din Romania, aveti mai jos o parte din materialul din editia scrisa a cotidianului ProSport de azi 07-martie-2013.
Multumesc pe aceasta cale autorului acestui articol, Cristian Scutariu, care a dat dovada de profesionalism jurnalistic lasand la o parte toate notiunile dezgustatoare de Can-Can din jurul acestui eveniment fotbalistic.
Felicitam ProSportul pentru initiativa sa si in continuare speram la o presa sportiva plina calitate.
In continuare va invit sa cititi materialul din editia ON-LINE a ProSport. Restul materialului se gaseste in editia tiparita a cotidianului, cotidian ce se poate cumpara de la chioscuri pentru suma de 2lei.

Românii sunt fani fotbal. Sunt fani Barcelona, fani Real Madrid, fani Inter Milano sau Manchester United. Au dezvoltat pasiuni pentru cluburile cu istorie bogată din fotbalul mondial. Pasiunea pentru Chelsea?
Pare greu de explicat, ţinând cont de faptul că londonezii sunt în prim-plan doar după venirea lui Roman Abramovici, în 2003.
ProSport a „convocat” fondatorii primului fan club al lui Chelsea din România la o discuţie legată de meciul cu Steaua.
Am aflat care este motivul pentru care s-au apropiat de acest club, le-am aflat părerile legate de Rafa Benitez şi de patronul rus şi am constatat că optimismul legat de întâlnirea cu băieţii lui Reghecampf nu este tocmai ridicat.
Discuţia a avut loc cu Paul, editorul site-ului www.chelseafc.ro şi cu Georgiana şi Alin, membri activi ai forumului.
„România e prea mică pentru mai mult de un fan club oficial”
Cum a pornit totul?
„Am încercat să facem o afiliere cu Chelsea, însă ne-am lovit de o politică defectuoasă a clubului în acest sens. Cu două săptămâni înainte ca eu să pornesc acest site, în octombrie 2010, un alt forum din România a fost înregistrat la Chelsea. Aşa se face că am primit un răspuns negativ, cum că ţara noastră este prea mică pentru a avea două fan cluburi oficiale”.
Pasiunea?
„A plecat de la un poster pe care tata l-a lipit în camera mea, un poster cu naţionala Franţei. Acolo i-am văzut pe Marcel Desailly, pe Frank Leboeuf, fotbalişti pe care i-am întâlnit mai târziu în jocurile de pe calculator alături de al nostru Dan Petrescu”, explică Paul, fondatorul chelseafc.ro.
Alin se consideră un fan al fotbalului englez în primul rând, iar asta l-a dus spre Chelsea.
„Echipele din Regat sunt unele care reuşesc să urce, să coboare, să răzbată în orice condiţii. Chelsea îndeplinea, pe atunci, criteriile echipei care se zbătea să reuşească în prima ligă, era genul de echipă care te inspiră, care reuşea să iasă la suprafaţă.
Mai târziu a venit şi investiţia importantă a prietenului fotbalului, domnul Roman,
cel care a transformat clubul în ceea ce este acum”.
„Benitez l-a transformat pe Torres într-un Nikolic”
În Anglia, Rafa Benitez e contestat meci de meci. În România?
„Relaţia antrenor-suporter la Chelsea e una normală. Antipatia a fost formată din perioada în care el era la rivala Liverpool. Plus că am analizat performanţele lui Benitez. Le numeri pe degetele de la o mână. În opinia mea el e unul dintre cei mai slabi antrenori pe care Chelsea i-a avut vreodată, chiar mai slab decât Villas-Boas”, spune Paul. „Să vină Gigi Becali puţin la ei, să vedem dacă mai rezistă Benitez. Abramovici şi-a luat trei Ionuţ Luţu pe lângă el, de aici vin deciziile astea”, intervine glumind Alin, cel care continuă pe un ton serios. „Principala armă a Stelei este chiar Rafa Benitez. Un om care e incapabil să dea echipei personalitate, totul merge acum din inerţie. Nu a adus nimic bun”. Băieţii se lasă prea uşor, Benitez nu poate scăpa doar cu atât. „L-au adus pentru a-l revigora pe Torres. Ei bine, l-a revigorat atât de bine încât a ajuns mai slab decât Nikolic de la Steaua”, ţine Alin să puncteze.
„Steaua poate bate. Dar un 2-1 sau un 3-1 poate fi întors pe Stamford Bridge”
Optimismul legat de confruntarea cu Steaua nu e ridicat. Există şi o justificare. „Euforia Stelei e una normală, dată de rezultatul din dubla cu Ajax, unul ca-n filme. Dar dacă punem lucrurile pe hârtie, ce avem? Avem Hazard-Chipciu, avem David Luiz-Chiricheş, avem Tănase cu Mata”. Un scurt moment în care se râde despre ultima comparaţie. Continuă Alin: „Evident, banii lui Abramovici nu fac nimic pe teren, dar la un moment dat intervine ambiţia jucătorilor de mare valoare şi este necesară doar o sclipire”. Paul simte nevoia unei noi înţepături spre Benitez. „Păi ăsta a fost şi parcursul sub actualul antrenor. O sclipire a jucătorilor, altceva nu…” Cum se va desfăşura meciul de diseară?. „Ne putem aştepta la un 2-1, un 3-1 pentru Steaua, însă un astfel de rezultat nu este imposibil de întors pe Stamford Bridge. Când te cheamă Hazard şi s-au plătit 40 de milioane pe tine e justificat să te crezi superior, tind să cred că vor subestima Steaua”, crede Paul.

638 de membri înregistraţi are forumul chelseafc.ro. Proiectul a luat naştere în luna octombrie a anului 2010

Domnu’ Roman Abramovic, pe care îl salut pe această cale, a avut grijă să se asigure că meciul va fi arbitrat de un prieten din Mama Rusie. Pariez că vom vedea un penalty!
Alin, membru chelseafc.ro

Europa League nu e o prioritate pentru Chelsea, ei au ambiţii mai mari. Asta e o competiţie pentru Newcastle, Tottenham sau Liverpool, dacă vor mai juca vreodată în Europa
Alin, membru chelseafc.ro

Chiricheş are şanse să joace în Anglia la fel cum a avut şi Gabriel Tamaş. Adică la WBA, pe banca de rezerve
Alin, membru chelseafc.ro

Tot respectul pentru Dan Petrescu, înseamnă enorm pentru suporteri. Din păcate, Adrian Mutu ne-a dat o palmă. Din cauza lui, o parte a fanilor l-a uitat pe Dan Petrescu
PAUL, administrator chelseafc.ro

Nu merg la meci pentru că nu mi-am prelungit abonamentul de membru, supărat fiind de plecarea lui Di Matteo. De unde să ştiu că vor pica cu Steaua?
PAUL, administrator chelseafc.ro

Mutu a stricat imaginea românilor în Anglia, în Londra. El a avut o mare şansă, era printre cei mai iubiţi la Chelsea, dar i-a dat cu piciorul
Georgiana, membru Chelsea fc