Au aparut primele imagini cu macheta viitorului Stamford Bridge, intr-o prezentare deschisa publicului timp de 3 zile. In luna iulie conducerea lui Chelsea a decis modernizarea si marirea stadionului. Cu o arhitectura unica pentru un stadion de fotbal, inspirata din arhitectura gotica a Catredalei Westminster, noul stadion ce va fi construit de Abramovich va putea gazdui 60 de mii de suporteri. Inca din 2008 conducerea clubului a incercat sa se orienteze catre o alta locatie pentru noul proiect, insa suporterii si „Chelsea Pitch Owners” (suporterii care sunt propietari ai terenului de joc) au refuzat mutarea unui simbol al Londrei si al fotbalului englez. In 1970 clubul Chelsea a incercat dezvoltarea stadionului insa costurile imense au impins clubul englez catre faliment iar extinderea stadionului a fost abandonata. Un scurt istoric despre stadionul echipei se gaseste aici.
Modernizarea arenei va incepe in sezonul 2017-2018 atunci cand echipa va parasi Stamford Bridge pentru trei ani si se va muta pe Wembley, Federatia Engleza de Fotbal acceptand cererea lui Chelsea de a-si disputa meciurile de acasa pe Wembley. Arhitectii noului stadion sunt aceiasi care au proiectat si Allianz Arena, in schimb, arhitectura aleasa pentru Stamford Bridge va elimina aerului futurist al arenelor recent modernizate.
Forma ovala cu o fatada caramizie se va bucura de o acustica deosebita, acoperisul stadionului va mentine lumina si sunetul in interior pentru a nu deranja zonele rezidentiale din imprejurimi.
Stadionul va beneficia de o parcare subterana iar evacuarea completa a arenei se va putea face in 20-30 de minute, in prezent timpul necesar ca Stamford Bridge sa se goleasca este de 40 de minute. Si magazinul clubului se va afla tot la subsol.
Compania de proiectare Herzog si de Meuron au ales un acoperis rotund care sa fie in armonie geografica cu forma monumentului istoric Cimitirul Brompton, care se afla la cateva zeci de metri de Stamford Bridge.
Inca nu s-au stabilit detaliile pentru aspectul exterior al arenei si nici culorile pentru interiorul sau. Comunitatile din jurul Stamford Bridge s-au aratat extrem de incantate de proiectul indraznet a lui Chelsea.
Stamford_Bridge_selects_-_11_of_47.0

Stamford_Bridge_selects_-_26_of_47.0

Stamford_Bridge_selects_-_31_of_47.0