Te afli aici
Acasa > Informatii preluate din presa > David Cameron nu tolereaza rasismul din fotbalul englez facand referire la cazurile lui Luis Suarez si John Terry

David Cameron nu tolereaza rasismul din fotbalul englez facand referire la cazurile lui Luis Suarez si John Terry

Premierul britanic David Cameron a anunţat că nu va tolera fenomenul rasismului din fotbal şi se arată preocupat de ultimele cazuri de discriminare petrecute în acest sezon din Premier League.

„Mesajul meu este clar: nu vom tolera rasismul în Regatul Unit. Nu îşi are locul în societate noastră şi acolo unde există va fi expulzat”, a declarat Cameron.

Premierul britanic insistă ca jucătorii şi echipele din Premier League să devină modele în lupta contra rasismului şi a militează ca mai mulţi antrenori şi manageri din minorităţile etnice să ajungă la cluburile de elită.

Declaraţiile apar la o săptămână de la crearea unei comisii parlamentare pentru a investiga cazurile de rasism din fotbal, în urma incidentelor din ultimele luni în care au fost implicaţi Luis Suarez (Liverpool) şi John Terry (Chelsea).

Cu câteva luni înainte de JO 2012 de la Londra, anumite episoade de discriminare rasială în sportul britanic care au sensibilizat clasa politică a acestei ţări.

Top