Despre Chelsea vs QPR | Chelsea Fan Club Romania

Primul Fan Club Chelsea FC din Romania

Despre Chelsea vs QPR

Despre Chelsea vs QPR

0 Comments 📁 Vocea editorului 🕔03.ianuarie 2013
Despre Chelsea vs QPR

Un meci care s-a pendulat intre ridicolul absolut si incompetenta tactica. Dupa o jumatate de sezon extrem de frustranta – in care Chelsea a pierdut pe rand o suita de trofee Community Shield, Super Cupa Europei, Campionatul Mondial al Cluburilor la care mai adaugam demiterea lui Di Matteo, locul din Champions League – apar situatiile din campionat care ne ofera un spectacol ridicol sub forma unui circ ieftin.
Situatia in care Chelsea se afla acum – la nivel de organizare ca si entitate fotbalistica – este cea mai slaba din 2003 incoace, iar meciurile din campionat tin sa demonstreze acest lucru.
In derby-urile Londrei cu Fulham si QPR acasa si West Ham in deplasare, Chelsea a castigat un singur punct din 9 posibile.
In opinia mea Rafael Benitez si-a batut joc de aceste etape. Pe langa faptul ca lipseste persoana care sa indoctrineze jucatorii noi veniti cu traditia acestor derby-uri, elementele tactice si selectia jucatorilor sunt cel putin halucinante.
Ieri Benitez a incercat sa para inteligent si arogant prin jucatorii alesi pentru intalnirea cu QPR.
Unchiul ‘Arry a venit sa scoata maxim de pe Stamford Bridge. Si-a instruit elevii sa mentina pozitiile in jurul careului de 16 metri si au exploatat la maxim ineficienta unicului atacant din lotul lui Chelsea.
Meciul de ieri nu este o intamplare, doar ca Rafa Benitez nu vrea sa invete din propriile greseli.
In sezonul trecut Chelsea a reusit sa demonstreze ca si in fotbalul modern jocul bazat pe aparare iti poate aduce orice trofeu. Ieri, QPR a demonstrat acelasi lucru.
La fel ca in meciurile cu Fulham, Norwich si Everton, Chelsea dezbina extrem de greu echipele care se apara in adancime prin aglomerarea zonei centrale.
In conditiile in care Chelsea este obligata sa joace cu un singur atacant – daca Torres se mai poate numi atacant – schimbarea formulei de joc este practic imposibila.
City sau United se pot bucura de numarul mare de atacanti care pot fi introdusi reusind sa ajunga la un moment dat la formule de joc extrem de bizare prin folosirea a patru atacanti in acelasi timp si reusind sa scoata maximul de puncte din acest gen de meciuri.
Blocata parca cu Torres, Chelsea va intalni dificultati impotriva echipelor care practica un stil de joc defensiv. Singura arma eficienta de care Chelsea dispune este trio-ul ofensiv de la mijlocul terenului. Trio pe care in meciul de ieri Benitez a decis sa nu-l foloseasca din motive pe care nici pana la aceasta ora nu le-am inteles – dupa meci declarand ca jucatorii sai sunt extrem de obositi – aceiasi poveste ridicola ca si in momentul in care a preluat Chelsea de la Roberto Di Matteo. Inainte de acest meci QPR se bucura de-o singura victorie in toate meciurile de pana acum, ieri au obtinut-o pe a doua, impotriva campionilor Europei. Nu exista aspecte pozitive pentru acest meci pentru ca lipsa de coerenta si continuitate vom mai vedea pe parcursul acestui campionat, iar sub Benitez mi-e greu sa cred ca se poate corecta ceva.
Dupa meciul de ieri, Demba Ba e asteptat pe Stamford Bridge ca un nou Drogba – in conditiile in care el costa 7 milioane de lire – iar jocul penibil prestat de-a lungul timpului de Torres il fac pe Hernandez sa para un fel de „Messi” al Premier League.

Comentarii si dezbateri despre acest meci gasiti pe FORUM

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Only registered users can comment.