Te afli aici
Acasa > Vocea editorului > Despre Frank Lampard

Despre Frank Lampard

Lamps e Lamps. Cand joaca bine e cel mai bun din fotbal, cand joaca prost e al doilea sau al treilea mijlocas din fotbal.

– Jose Mourinho

Nu degeaba este numit „Super Frankie Lampard”. Timp de un deceniu Frank Lampard a fost varful excelentei sportive. In repetate randuri criticii si expertii au incercat sa-l marginalizeze insa devenea mai bun de fiecare data.
Este al treilea marcator din istoria lui Chelsea si castigatorul titlului de „Jucatorului Deceniului” in Premier League. Este pe locul doi la pasele de gol din topul Premier League cu 91 de pase reusite. Frank Lampard a fost motorul care a urnit mastodontul ani de-a randul. A absorbit cea mai multa presiune fata de oricine altcineva. Aproape saptamana de saptamana a executat penalty-uri decisive. In momentul in care Lampard era accidentat echipa nu evolua la capacitate maxima. Este intruchiparea mijlocasului suprem, pase trasate parca cu rigla pentru golurile lui Drogba si reusite personale uluitoare de-a lungul timpului.
Insa inafara de statistici, goluri, pase de gol si numeroase distinctii – alaturi de Terry – Lampard este unul din pilonii de sustinere ai acestui club. Este un model pentru toti fotbalistii din lume, un adevarat lider si un sportiv desavarsit, fiind sursa de inspiratie pentru multi colegi de breasla.

Frank Lampard este venerat de toti fanii Chelsea din orice colt al lumii. Unul dintre momentele istorice ca jucator al Chelsea a fost in semifinala de Liga Campionilor din 2008 la cateva zile dupa ce tocmai isi pierduse mama. A executat lovitura de la 11m care a trimis-o pe Chelsea in finala Ligii Campionilor din acel sezon. Strangand banderola cu putere se prabuseste in lacrimi in coltul terenului, facandu-ne martorii unuia dintre cele mai emotionante momente din fotbal.

Ce jucator. Ce om. Un fotbalist de nepretuit. Crticii, uraciosii, nimeni nu se poate atinge de Frank Lampard. Nu dupa seara trecuta. Nu dupa acel penalty. Ei au pierdut, el a castigat. El a ramas in picioare iar ei s-au pierdut in fundal.
– Martin Samuel – The Times

11 ani la un club este foarte mult. Este nemuritor, ca un erou obligat sa ajunga in cartile de istorie cu statutul de legenda. Poate ca o data cu trecerea anilor rolul sau in echipa s-a mai schimbat, insa da dovada de aceiasi atitudine si caracter meci de meci.
Contractul expira in 2013. Se pare ca politica lui Roman despre jucatorii de peste 30 de ani ramane aceiasi si in cazul lui Lampard. Insa daca privim inapoi este clar ca merita cei doi ani de contract pe care si-i doreste.

Lotul de astazi este foarte tanar si nu cu foarte multa experienta, insa calmitatea in momentele de criza si experienta lui Lampard ar putea fi cheia catre echipa la care Roman viseaza. Poate deveni un Ryan Giggs, insa mai bun.

In fotbal, cateodata, ramai loial unor jucatori, indiferent de situatie. Frank Lampard este unul dintre acei jucatori. Este o icoana, un maestru al jocului la mijloc. Reprezinta Chelsea. Chelsea fara Frank Lampard este de neimaginat. Ar trebui sa fie lasat sa se retraga pe Stamford Bridge, ca un adevarat „pensionar”, in fata armateialbastre pe care a condus-o ani la randul, alaturi de prietenul sau John Terry.

Lasă un răspuns

Top