Despre Lampard si plecarea lui de la Chelsea – partea a 2 a

Despre Lampard si plecarea lui de la Chelsea – partea a 2 a

0 Comments 📁 Vocea editorului 🕔01.ianuarie 2013
Despre Lampard si plecarea lui de la Chelsea – partea a 2 a

Lampard a marcat de doua ori impotriva celor de la Everton, la fel cum ne-a obisnuit in ultimii ani, folosindu-si inteligenta, experienta si cunostintile sale tactice.
La sfarsitul acestui sezon Lampard devine un jucator liber de contract, iar de maine va putea semna cu orice club din afara campionatului englez iar zvonurile in ceea ce priveste dorinta celor de la Chelsea de-al pastra nu sunt tocmai imbucuratoare.
In iunie Lampard implineste 35 de ani iar salariul lui este unul foarte mare chiar si pentru Chelsea – care din cauza Fairplay-ului Financiar impus de UEFA – se vede obligata sa-si schimbe politica financiara.

Chelsea trebuie sa hotarasca asupra omului care in ultimii 11 ani a marcat de 191 de ori in 570 de aparitii.
Problema nu se pune despre Frank Lampard „un servant loial” pentru club.
Lampard a venit la Chelsea pentru un salariu foarte mare si in repetate randuri a fost rasplatit de club extrem de bine, atat financiar cat si profesional. Nu a fost niciodata un servant. A fost un parteneriat extrem de benefic pentru ambele parti.
Cel putin de doua ori Lampard a flirtat cu ideea de a parasi pe Chelsea si de-a se alatura Interului lui Jose Mourinho sau de a se transfera la Barcelona.
Sa nu uitam ca in cele din urma Lampard este un profesionist, iar ideea de-a schimba echipa sau campionatul nu-i rapeste sau stirbeste profesionalismul.

Intrebarea la care Lampard va trebui sa raspunda este daca mai poate ajuta Chelsea. Daca poate continua sa fie unul din veteranii vestiarului, daca poate ajuta jucatorii tineri, dintr-o pozitie mai prost platita, undeva din spate ca membru din stafful clubului. Poate ca Lampard doreste sa joace fotbal atat timp cat corpul ii va permite.
In oricare din situatiile de mai sus, normal ar fi ca managerul clubului sa fie cel care are ultimul cuvant de spus, insa la Chelsea exista „anomalia Rafa Benitez” un antrenor – si ala interimar, asadar opinia lui Benitez conteaza extrem de putin pentru cei ce conduc Chelsea.

Daca Chelsea – intr-un final – va renunta la Frank Lampard, speram cu totii ca o va face intr-un mod civilizat si poate ii va oferi sansa de-a reveni la club intr-o alta pozitie. Pe hartie Lampard ar fi ideal pentru un post in executivul clubului. Fie ca director sportiv, vicepresedinte executiv sau orice alta pozitie de acest gen.

Chelsea are nevoie de o voce care sa comunice cu fanii si presa la nivel de conducere. Are nevoie de cineva care intelege jocul si „trucurile” care stau in spatele lui. Cineva care este foarte inteligent, cineva care poate oferi credibilitate si care da dovada de curaj in a spune lucrurilor pe nume, mai ales in relatia cu Roman Abramovich. Patronul lui Chelsea are nevoie de oameni care sunt in stare sa exprime un punct de vedere si nu doar vorbe dulci pentru urechea patronului in ideea de a-si mentine propria slujba.

Orice minut de intarziere in aceasta problema ne indeamna cu mintea ca in cele din urma, la finele sezonului, Lampard va parasi Chelsea.
In mod normal, pana la aceasta ora Chelsea ar fi trebuit sa-i prelungeasca contractul lui Lampard daca mai doreau sa ramana la club.
Ca si in cazul lui Drogba, Lampard probabil se gandeste la viitorul sau si doreste siguranta financiara pentru inca cativa ani de acum incolo, lucru pe care Chelsea nu mai are voie sa-l ofere.

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Only registered users can comment.