Te afli aici
Acasa > Vocea editorului > Despre Modric, Sahin si mijlocasii lui Chelsea

Despre Modric, Sahin si mijlocasii lui Chelsea

Telenovela „Luka Modric” s-a incheiat. Jose Mourinho l-a ademenit pe Modric la Real, platind pentru croat suma de 30 de milioane lire sterline. Nuri Sahin a mers imprumutat la Liverpool, unde ii va costa pe „Liverpudlians” 100,000 lire sterline pe saptamana. Cum cei mai curtati „playmakeri” de pe piata si-au ales noile cluburi Chelsea se vede in postura de-a folosi aceiasi pereche de mijlocasi ca in sezonul trecut, Mikel si Lampard.
NU ma aflu aici pentru a critica in vreun fel randamentul celor doi super jucatori de la mijlocul terenului pentru ca efortul si daruirea lor este incontestabila, insa trebuie sa recunoastem ca pe alocuri perechea Mikel-Lampard nu a oferit rezultate tocmai imbucuratoare.
Nici triunghiul folosit de Villas-Boas Ramires-Mikel-Lampard nu a oferit rezultate extraordinare in ceea ce consta superioritatea la mijlocul terenului.
Cum o buna parte din fanii Chelsea nu-l vad pe Meireles ca pe un titular in echipa lui Di Matteo — sau la Chelsea in general — este inutil sa mai prezentam abilitatile pe care portughezul, venit de la Liverpool, le poseda.
In concluzie Emenalo si Di Matteo se confrunta cu o problema serioasa. Probabil din cauza succesului pe care Barcelona l-a avut atata timp pe plan european, acest tip de mijlocas, genul „playmakerului” care poate juca in defensiva a devenit foarte scump.
Nu cred ca Chelsea isi mai permite sa foloseasc „plasturele” folosit anul trecut, adica Meireles, insa lucrurile devin grave in cazul accidentarilor serioase de lunga durata.
Sa analizam solutiile de care Chelsea dispune in acest moment.
Cand Chelsea l-a transferat pe Oscar de la Internacional, toti ne-am gandit ca Oscar va deveni jucatorul care ii va lua locul lui Lampard in viitorul apropiat, ipoteza sustinuta de jucator si chiar de Di Matteo, insa pentru a-i lua locul lui Lampard este nevoie de timp, timp pe care Chelsea nu il are.
Singurul jucator gen „Modric” ar fi Josh McEachran, momentan imprumutat la M’boro pentru un sezon.
In concluzie, Chelsea este fragila la mijloc. Incapacitatea lui Mikel si Lampard de-a decide viteza jocului in spatele liniei ofensive aproape ca ne-a costat puncte importante cu Reading. Pana pe 31 August Di Matteo si Emenalo trebuie sa puna la punct aceste aspecte — pentru ca in celelalte zone Chelsea arata foarte bine.
Prudenta financiara de care Chelsea incearca sa dea dovada, ii obliga pe cei doi sa caute altfel de jucatori, jucatori nu foarte scumpi insa extrem de talentati si cu experienta.
Lucrul asta s-ar putea sa intristeze fanii extaziati dupa perechea Cavani/Hulk. Echipa arata foarte bine in momentul de fata insa o achizitie importanta pentru rolul de playmaker ar fi o veste foarte linistitoare.

Lasă un răspuns

Top