Te afli aici
Acasa > Informatii preluate din presa > Didier Drogba pune biciul pe „elefanti”

Didier Drogba pune biciul pe „elefanti”

Starul de la Chelsea s-a enervat după ce Coasta de Fildeş, principala favorită la câştigarea turneului final de pe „continentul negru”, s-a chinuit să învingă reprezentativa din Sudan.Cotată ca principala favorită la câştigarea ediţiei din acest an a Cupei Africii pe Naţiuni, naţionala Coastei de Fildeş n-a convins la debutul în Grupa B a turneului final găzduit de Guineea Ecuatorială şi Gabon.

„Elefanţii” s-au chinuit serios, duminică seară, la Malabo, să câştige partida cu modesta Sudan, echipa de pe locul 104 din clasamentul FIFA.

Salvatorul reprezentativei ivoriene a fost vedeta Didier Drogba (33 de ani), jucătorul care evoluează din 2004 la formaţia engleză Chelsea Londra, înscriind, în minutul 39, singurul gol al meciului.Scoşi din anonimat de un locotenent-colonel

Drogba a luat foc la sfârşitul meciului cu Sudan. „În afara celor trei puncte câştigate, nu văd nimic bun din acest meci. Suntem plasaţi printre marii favoriţi la câştigarea trofeului. Dar pentru a reuşi asta, trebuie să facem mai multe decât în meciul cu Sudan. Dacă vom continua aşa, n-avem nicio şansă la titlu”, a acuzat atacantul de la Chelsea.

În celălalt meci din Grupa B disputat duminică seară, Angola a câştigat cu 2-1 partida cu Burkina Faso, golurile fiind înscrise de Mateus (48) şi Manucho (68), respectiv A. Traore (57).

Poarta angolezilor a fost apărată de Carlos, fostul jucător al Stelei care a rămas celebru prin gafele comise, iar în primul „unsprezece” al celor din Burkina Faso s-a aflat şi dinamovistul Djakaridja Kone.

Următoarea etapă din Grupa B, ce se va desfăşura pe 26 ianuarie, programează partidele Sudan – Angola şi Coasta de Fildeş – Burkina Faso.

Astăzi, la Cupa Africii pe Naţiuni intră în scenă echipele din Grupa D. De la ora 18.00, Ghana va juca împotriva Botswanei, iar de la ora 20.30 se vor întâlni Mali şi Guineea, ambele jocuri fiind transmise în direct de Eurosport.

Clasată pe locul 94 în clasamentul FIFA, naţionala din Botswana se află la primul turneu final din istorie. Echipa este pregătită de Stanley Tshoshane (55 de ani), un fost locotenent-colonel care a jucat şi a antrenat la clubul BDF, echipa armatei din Botswana.

Ofiţerul în retragere ocupă funcţia de selecţioner din 2008 şi a mai avut un scurt mandat şi în 2002. Tshosane n-a uitat de rigorile militare nici în cantonanentul de pregătire al Cupei Africii pe Naţiuni, unde jucătorii săi erau nevoiţi să se trezească de la ora 6 dimineaţa pentru a primul antrenament!

„Nu suntem o echipă care poate să înscrie multe goluri. Trebuie să compensăm prin muncă şi prin disciplină”, e filosofia antrenorului-ofiţer.

Deşi adus naţionala din Botswana în premieră la un turneu final, Tshosane are parte şi de critici în ţara sa, cârcotaşii susţinând că „e ţinut la naţională doar pentru că federaţia e prea săracă pentru a aduce un selecţioner mai bun”.

79 de meciuri
a jucat Drogba pentru naţionala Coastei de Fildeş, pentru care a înscris 52 de goluri

„În afara celor trei puncte câştigate, nu văd nimic bun din acest meci. Dacă vom continua aşa, n-avem nicio şansă.”
DIDIER DROGBA, atacant la Coasta de Fildeş

„Toată lumea se aşteaptă să facem spectacol, dar Cupa Africii pe Naţiuni este o competiţie dificilă. Scopul nostru este să obţinem victoria finală.”
FRANÇOIS ZAHOUI, selecţionerul Coastei de Fildeş

Top