Dupa victoria cu Arsenal din weekend, atacantul lui Chelsea ar putea fi tras la raspundere pentru actiunile sale din teren. Diego Costa a avut o atitudine agresiva catre Laurent Koscielny si Gabriel Paulista, provocand in cele din urma eliminarea lui Gabriel. Arsene Wenger a criticat vehement actiunile lui Diego Costa dar si arbitrajul lui Mike Dean, ba mai mult suporterii lui Arsenal strang semnaturi pentru o petitie catre federatie, astfel incat centralul englez sa nu mai arbitreze meciurile lui Arsenal. Asa cum ne-am obisnuit cu „vaicarelile” lui Wenger dar si atitudinea ostila a presei sportive fata de Chelsea si jucatorii sai, exista totusi oameni din fotbalul englez care admira pasiunea si spiritul de luptator al lui Diego Costa.
Imediat dupa meci Jose Mourinho a luat apararea jucatorului sau, spunand ca pentru el Diego Costa a fost omul meciului, explicand ca in meciurile mari controlul emotional este unul dintre cele mai importante aspecte ale partidei.
Si Harry Redknapp este de parere ca Diego Costa nu ar trebui pedepsit de catre federatie, actiunile lui Costa facand parte din duelurile fara minge iar enervarea si provocarea oponentului face parte din joc.

„Nu cred ca ar trebui sa fie suspendat, a facut lucruri urate dar nu cu intentia de a accidenta pe cineva. Va ramane ceea ce este, un bataus de strada care are mereu impresia ca meciurile asta inseamna, indiferent de adversarul direct iese pe teren ca sa-si masoare fortele cu el si sa-l infranga. Asa vrea el sa joace, asta ii place sa faca si de aceea este un jucator foarte important pentru Chelsea. Ambitia si agresivitatea echipei pleaca din atac”

Cu toate acestea Diego Costa atrage si admiratia fostilor jucatori de la Arsenal, Martin Keown este de parere ca Diego Costa este un maestru al practicilor murdare si si-ar fi dorit sa aiba un oponent atat de dur in teren.
„Football Association” va citi raportul meciului dintre Chelsea si Arsenal si va decide astazi daca il va suspenda pe Diego Costa pentru faptele sale.
Nici de aceasta data, presa din Anglia nu-l scuteste de critici pe Diego Costa, desi au existat de-a lungul anilor in Premier League dueluri mai grave decat cele din weekend si au fost trecute cu vederea atat de presa dar si de antrenorii cluburilor importante.