Drogba, prea bun pentru gazde | Chelsea Fan Club Romania

Primul Fan Club Chelsea FC din Romania

Drogba, prea bun pentru gazde

Drogba, prea bun pentru gazde

📁 Informatii preluate din presa 🕔05.februarie 2012
Drogba, prea bun pentru gazde

Atacantul lui Chelsea a reușit o dublă în victoria cu 3-0 repurtată de Coasta de Fildeș împotriva Guineei Ecuatoriale

Egipt este selecționata care a stat în calea fericirii lui Drogba, Toure sau Kalou, o generație de aur a Elefanților care însă nu a reușit să se impună în nicio ediție a Cupei Africii pe Națiuni. În 2012, egiptenii nu s-au calificat și aceasta pare șansa ideală pentru Coasta de Fildeș să își treacă în palmares cel de-al doilea trofeu, după cel obținut în 1992.

După ce a defilat în Grupa B, una în care a obținut trei victorii, 1-0 cu Sudan, și 2-0 cu Angola și Burkina Faso, în sferturi trupa lui François Zohoui urma să dea piept cu una dintre gazdele competiției, Guineea Ecuatorială, și totul părea o formalitate. Și așa a fost: încă de la primul fluier, Toure și compania și-au arătat intențiile ofensive și toate evenimentele importante ale primei părți s-au desfășurat în careul gazdelor. După prima jumătate de oră a partidei desfășurate pe Nuevo Estadio de Malabo a intrat pe scenă Didier Drogba, care, după ce a ratat un penalti, a stabilit scorul pauzei. Repriza secundă a început cu o dominare a Guineei Ecuatoriale, dar ocaziile gazdelor nu s-au materializat, apărarea condusă de Kolo Toure rezistând atacurilor și cei care au punctat au fost tot Elefanții, Drogba trecându-și în cont o dublă. Cel mai bun jucător african din 2011, Yaya Toure, a închis tabela în urma unei lovituri libere executate lângă stâlpul din stânga al lui Danilo.

În urma acestui succes, Coasta de Fildeș a ajuns în semifinale, cea mai bună performanță din ultimii șase ani, și se va duela pentru un loc în ultimul act cu învingătoarea dintre Ghana și Tunisia.

Programul și rezultatele sferturilor Cupei Africii pe Națiuni:

Zambia – Sudan 3-0;

Coasta de Fildeș – Guineea Ecuatorială 3-0;

Gabon – Mali (duminică, ora 18:45, în direct pe Eurosport);

Ghana – Tunisia (duminică, ora 21:00, în direct pe Eurosport).