Emenalo explica decizia clubului de a ramane alaturi de Jose Mourinho

Emenalo explica decizia clubului de a ramane alaturi de Jose Mourinho

📁 Informatii preluate din presa 🕔21.noiembrie 2015
Emenalo explica decizia clubului de a ramane alaturi de Jose Mourinho

Directorul tehnic al lui Chelsea, Michael Emanalo, ramane o persoana care evita aparatiile in presa si nu ofera prea multe interviuri, fiind obisnuit sa-si desfasoare activitatea in spatele usilor inchise, participand la meciuri dar si la sesiunile de antrenament. Al noulea an la Chelsea pentru Emanalo, acesta a oferit un amplu interviu site-ului oficial din care vom evidentia cateva lucruri foarte interesante.
Chelsea se afla in cea mai slaba perioada din istoria moderna a clubului, iar numele lui Jose Mourinho a fost des vehiculat inca de la inceputul sezonului. Unii dintre noi am considerat ca startul pentru forma dezastruoasa s-a dat o data cu „Eva-Gate” apoi cateva meciuri cu rezultate nefaste si Mourinho parasea iarasi Chelsea, urmat de ghinionul sezonului trei. De aceasta data Roman Abramovich a fost mai temperat, fara decizii pripite, respectand dorinta suporterilor si ignorand balivernele oamenilor din presa sportiva care din „surse sigure” povesteau despre „rascoala” din vestiarul lui Chelsea. Emenalo e explicat pentru toata lumea decizia lui Chelsea de-a ramane alaturi de Jose Mourinho si insista ca portughezul este persoana potrivita pentru proiectul pe termen lung la care Abramovich si Chelsea viseaza.

Unul din aspectele fotbalului modern reprezinta lipsa de rabdare. Traim intr-o lume plina de tehnologie rapida, fiecare poate sa-si exprime o parere iar oamenii au o mentalitate de „fast-food” si vor rezultate de „fast-food”. Din nefericire nu merge intotdeauna asa si trebuie privit in special la ce se intampla in fotbalul englez. In momentul de fata banii veniti de la televiziuni inseamna foarte mult pentru cluburi si incep sa detina resurse suficiente pentru a se intari, dar nu intotdeauna poti sa cumperi tot ce doresti.

Emenalo a oferit lamuriri despre lotul de jucatori, liderii sai si jucatorii emblematici pentru club:

Acum patru sezoane eram o echipa cu o medie de varsta foarte ridicata si din aceste motive era nevoie de o tranzitie. Eram un cal de curse dar fara creativitate iar in acesti patru ani am reusit sa reducem media de varsta dar si sa aducem un plus de creativitate. [Nota Personala: pe langa toate acestea, Chelsea a reusit sa evite intrarea sub incidentele FFP obtinand profit din vanzarea unor jucatori]

Este adevarat ca am pierdut cativa jucatori emblematici, lideri, poate din cauza varstei dar poate ca ne-am dorit sa jucam si altfel. Poate sunt unii care considera ca Chelsea are nevoie de lideri, insa lumea trebuie sa inteleaga ca asta incercam sa realizam cu noii jucatori. Au nevoie de lideri pentru ca avem un grup nou de jucatori foarte tineri. Nu poate fi vorba de lipsa de personalitate. In momentul de fata rezultatele nu ne sunt favorabile si este un prilej ca cei tineri sa se impuna in vestiar ca lideri alaturi de antrenor. Bineinteles ca suntem ingrijorati din cauza rezultatelor dar este foarte important sa fim uniti, am creat un mediu stabil la Chelsea si cred ca acest lucru ne va permite sa ne revenim.

Trebuie sa intelegem ca multi dintre cei noi au ajuns la Chelsea cand in vestiar erau figuri dominante ca Frank Lampard, Didier Drogba si Petr Cech. Chelsea de acum are lideri, Nemanja Matic de exemplu, care la nationala a vorbit despre echipa sa de club, Cesar Azpilicueta care este un lider inascut. Eden Hazard este un lider prin abilitatile sale tehnice si fizice. Garry Cahill este vice-capitan in nationala Angliei, doar ca acesti jucatori trebuie sa se maturizeze, vor trebui sa-si dezvolte singuri personalitati dominante

Emenalo a vorbit si despre suporterii lui Chelsea, admirand faptul ca acestia raman in continuare alaturi de Jose Mourinho dar si despre planurile clubului o data cu instaurarea regulilor FFP. Interviul se poate gasi aici.

michael_emenaldo