Emenalo renunta la postul de director sportiv

Emenalo renunta la postul de director sportiv

📁 Informatii chelseafc.com 🕔06.noiembrie 2017
Emenalo renunta la postul de director sportiv

michael_emenaldoAstazi Michael Emenalo si-a inaintat demisia din functia de director sportiv al Chelsea FC.
In repetate randuri Emenalo a fost acuzat de campaniile de transfeuri extrem de prost gestionate insa a ajutat si la realizarea unor transferuri extrem de importante pentru Chelsea.
Timp de 6 ani Emenalo a fost persoana care a stat intre conducerea clubului si echipa de fotbal, fiind de multe ori implicat in demiterea si/sau aducerea de noi antrenori la Chelsea.
Nigerianul a colaborat cu Chelsea inca din 2007 atunci cand avea rolul de „scouter” pentru Avram Grant. In timp Emenalo a stiut sa-si impuna punctul de vedere in fata lui Abramovich astfel incat l-a inlocuit pe Ray Wilkins din pozitia de asistent al lui Carlo Ancelotti.
Presa din Anglia vorbeste despre Emenalo ca fiind persoana care a orchestrat concedierea lui Ancelotti si mai tarziu cea a lui Jose Mourinho in ultimul sezon al portughezului la Chelsea.
„Armata de tineret” a lui Chelsea cu un numar foarte mare de tineri jucatori imprumutati prin diferite colturi ale lumii este tot „creatia” lui Emenalo.
De asemenea acesta a contribuit la transferul suitei de belgieni ca Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku, Thibaut Courtois sau Charly Musonda. Emenalo a fost extrem de dezamagit atunci cand jucatori ca Romelu Lukaku sau Kevin De Bruyne au fost transferati catre alte echipe, acuzandu-l pe Jose Mourinho ca nu le-a oferit destul timp pentru a se acomoda la club.
Cu toate acestea Emenalo ramane vazut ca persoana care a intervenit in mod negativ in relatia dintre conducerea clubului si antrenor fiind dur criticat de suporteri in mediul online.
Dupa victoria impotriva celor de la Manchester United, Emenalo l-a imbratisat pe Andreas Christensen, jucator promovat si crescut de Academia condusa de Emenalo.

Anuntul oficial aici.