Eto'o-Mourinho-photoshopIntr-un interviu acordat revistei „Chelsea”, Samuel Eto’o a dezvaluit ca este impresionat de duritatea jocului din Premier League.
La cei 32 de ani ai sai, Eto’o s-a hotarat in aceasta vara sa se reintoarca in fotbalul de top dupa ce s-a crezut initial ca isi va incheia cariera intr-un campionat modest cum este cel al Rusiei, platit foarte bine si parca plictisit de lupta la nivel inalt pentru castigarea trofeelor importante. Eto’o a recunoscut ca face progrese mici in ceea ce priveste adaptarea sa la jocul din Premier League. Camerunezul care a evoluat in campionate puternice ca cel al Spaniei si al Italiei pare ca a gasit in Anglia o noua provocare, considerand ca in Anglia fotbalul este foarte dificil de jucat.

Deja am observat ca duritatea din Premier League este una foarte mare. Nu este la fel ca in celelalte campionate. Realizez ca imi este greu, insa la fiecare antrenament depun efort maxim pentru a ma ridica la nivelul solicitat. Fiecare meci este foarte important pentru mine si de fiecare data intru in teren cu aceiasi mentalitate insa sunt constient ca inca nu sunt adaptat la nivelul cerut de fotbalul englez. Voi incerca tot timpul sa-mi imbunatatesc jocul, indiferent de pozitia pe care o ocup in teren. Am venit la Chelsea sa joc fotbal si vreau sa joc din placere. Coechipierii imi sunt alaturi, ma pun in pozitii favorabile tot timpul, antrenorii imi sunt si ei alaturi si simt ca incet incet ma integrez la Chelsea.

Desi in luna septembrie Eto’o anuntase ca vrea sa se retraga din nationala Camerunului, atacantul lui Chelsea a revenit asupra deciziei si este hotarat sa raspunda convocarilor Federatiei de Fotbal din Camerun.
Camerun va intalni pe 15 octombrie selectionata Tunisiei, meci ce consta in prima mansa a barajului Africii, pentru calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia.