Ferreira, Malouda, Turnbull si Benayoun

Ferreira, Malouda, Turnbull si Benayoun

0 Comments 📁 Vocea editorului 🕔30.iunie 2013
Ferreira, Malouda, Turnbull si Benayoun

Cei patru jucatori au fost lasati sa plece, termindu-si intelegerea cu Chelsea. Cazul Malouda inca ramane un mister pentru noi insa in privinta celorlalti trei lucrurile sunt destul de lamurite.

Paulo Ferreira a semnat cu Chelsea inca din 2004, fiind unul dintre cele mai rasunatoare transferuri ale lui Jose Mourinho. Alaturi de compatriotul sau Ricardo Carvalho, Ferreira a castigat aproape imediat simpatia suporterilor de pe Stamford Bridge avand evolutii extrem de bune in meciurile care au adus lui Chelsea primul titlu dupa 50 de ani de pauza. In perioada 2004/2005 Ferreira s-a bucurat de aplauzele lui Mourinho, antrenorul portughez subliniind ca parcursul lui Paulo in acea editie de campionat a fost unul extraordinar.
In ultima perioada a carierei sale, Ferreira s-a multumit cu statutul de rezerva, incasand remuneratii frumoase, facandu-si treaba decent ori de cate ori a fost nevoie.

Florent Malouda paraseste Chelsea Londra dupa 6 sezoane petrecute pe Stamford Bridge bucurandu-se de 229 de aparitii si 45 de goluri marcate. In perioada lui Ancelotti, francezul a stralucit, forma lui Malouda a ajutat Chelsea sa castige dubla istorica.
Pe alocuri lenes insa foarte talentat, Florent Malouda nu se bucura de aprecierea multor suporteri. In continuu comparat cu Arjen Robben, Malouda a incercat din rasputeri sa iasa din acest con de umbra insa evolutiile francezului nu erau deloc aproape de cele lui Robben. Inconjurat de jucatori extrem de talentati, Malouda s-a vazut ca un fotbalist complet iar lacunele din jocul francezului nu s-au observat foarte mult. Un jucator esential pentru Guus Hiddink si Carlo Ancelotti, si-a petrecut finalul carierei alaturi de juniorii lui Chelsea, din motive pe care nici pana astazi nu le-am aflat. Acum cateva luni Malouda spunea pe contul de Twitter ca va vorbi despre aceasta situatie in momentul in care va parasi Chelsea.

Ross Turnbull s-a alaturat lui Chelsea in vara anului 2009. Adus de la M’boro ca solutie de rezerva pentru Petr Cech, Ross Turnbull nu s-a straduit foarte mult sa-si depaseasca conditia, desi in primele meciuri ca portar al lui Chelsea oferea impresia unui jucator care ar putea ajunge la nivelul lui Petr Cech intr-o perioada foarte scurta. Cu timpul insa, Ross Turnbull nu si-a perfectionat jocul lucru ce l-a tinut pe banca de rezerva in toti acesti ani.

Yossy Benayoun s-a alaturat albastrilor in vara anului 2010 ca solutie pentru plecarea lui Joe Cole. Un transfer extrem de ciudat – la fel ca si in cazul lui Raul Meireles – Yossy Benayoun intareste regula „niciodata nu cumperi de la Liverpool ci doar vinzi catre ei”.
Chinuit de accidentari, Benny s-a vazut imprumutat pe la echipe ca Arsenal si West Ham (acolo unde ajung jucatori de final de cariera sau tinere „tepe” precum Andy Caroll).

Cu respectele de rigoare sa le uram „mult succes”.

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Only registered users can comment.