Sindicatul internaţional al fotbaliştilor FIFPro a cerut, joi, ca şase jucători ai echipelor Chelsea Londra şi Bayern Munchen, suspendaţi pentru finala Ligii Campionilor din cauza unor cartonaşe galbene primite în semifinalele competiţiei, să fie iertaţi, pentru a nu rata „meciul vieţii lor”.

„Şase jucători de la Chelsea şi Bayern Munchen vor rata finala Ligii Campionilor, din cauza cartonaşelor galbene primite în manşa secundă a semifinalelor, cu FC Barcelona, respectiv Real Madrid. FIFPro pledează pentru achitare”, se menţionează într-un comunicat postat pe site-ul oficial al sindicatului, în care se precizează că fotbaliştii în cauză sunt Branislav Ivanovici, Ramires, Raul Meireles (toţi Chelsea) şi Luiz Gustavo, David Alaba şi Holger Badstuber (toţi Bayern).

FIFPro aminteşte de o decizie a FIFA ca, începând de la Cupa Mondială din 2010, cartonaşele galbene primite de jucători pot fi considerate nule după sferturile de finală. „Asta înseamnă că un cartonaş primit în semifinale nu va duce la ratarea de către un jucător a meciului vieţii sale, cum i s-a întâmplat de exemplu lui Michael Ballack la CM din 2002. Toată lumea îşi aminteşte de lacrimile lui Paul Gascoigne, când el a primit cartonaşul galben fatal în semifinala cu Germania, la CM din 1990. Decizia FIFA a fost adoptată de UEFA şi va fi pusă în aplicare de la Euro-2012. Oricine va primi un cartonaş roşu sau două galbene în semifinale bineînţeles că va rata finala. FIFPro aplaudă această decizie. O finală de CM sau de Campionat European este o experienţă unică, pentru care un fotbalist munceşte întreaga carieră. Să rateze asta din cauza a ceea ce este uneori un delict minor este, în opinia FIFPro, incorect şi exagerat. În plus, toţi fanii vor să îi vadă în acţiune pe cei mai buni jucători în meciul anului”, menţionează sursa citată