pogba

Nu mai reprezinta niciun secret faptul ca Paul Pogba este una dintre cele mai de pret proprietati din fotbalul mondial, la fel cum nu mai este niciun secret nici faptul ca Manchester United a facut probabil una dintre cele mai mari greseli din istoria recenta a clubului in momentul in care l-a lasat pe Pogba sa plece. Ajuns acum la 20 de ani si dupa un sezon la Juventus, francezul este vazut ca fiind cel mai bun tanar jucator care evolueaza pe postul de mijlocas central. S-a integrat perfect in filozofia de joc a lui Conte si creste de la meci, la meci, alaturi de jucatori precum Pirlo, Marchisio si Vidal. Insa apele in care Juventus se scalda au parte si de rechini, astfel ca italienilor le va fi foarte greu sa il mai pastreze pe Pogba in momentul in care Chelsea, PSG sau Real Madrid vor veni cu oferte. La fel a spus si presedintele italienilor, Andrea Agnelli: „Jucatorii vad Italia ca o „destinatie de tranzitie” inainte de a face marele pas. Nu cred ca in acest moment Juventus are puterea dea a pastra un asemenea jucator.”

Juventus ar vrea in aceste zile sa ii reinoiasca contractul francezului. Pogba castiga acum 700.000 de euro pe sezon, iar italienii ar vrea sa duca aceasta suma mai aproape de trei milioane, insa Mino Raiolla, agentul lui Pogba, ar vrea ca salariul sa se apropie de patru milioane de euro. Juventus ezita, exact la fel cum a facut in 2001 cu Zidane, iar Real Madrid a intrat pe fir si l-a transferat pe francez. La fel se intampla si acum si italienii, dar si francezii, scriu astazi ca Mourinho il vrea pe Pogba si pregateste „asaltul” inca din iarna cand Chelsea va porni tratativele pentru francez. Chelsea ar fi dispusa sa ofere 30 de milioane de euro, Juventus ar vrea in jur de 40.

Va fi, cu siguranta, unul dintre cei mai disputati jucatori in urmatoarele perioade de mercato, cu multe cluburi care se intereseaza de el, iar Giorgio Chellini, la fel ca si presedintele lui Juventus, este si el constient de faptul ca va fi extrem de greu, aproape imposibil, ca Pogba sa ramana la Torino: „Daca cineva doreste sa creada in povesti cu zane si in Mos Craciun este treaba lui. Momentan, Pogba este cel mai talentat jucator care evolueaza ca mijlocas, iar daca Juventus va primi o oferta „obscen” de mare este greu sa o refuzi… Nimeni nu-i poate promite vreunui jucator ca nu va fi vandut. Toti jucatorii au un pret.”