Aflat la Londra pentru a discuta o posibila preluare a albastrilor, Guus Hiddink inca nu a luat o decizie in acest sens. Cei de la BBC anuntau ca prima intalnire cu oficialii lui Chelsea a avut loc la hotelul in care Guus este cazat insa momentan sunt doar discutii. Intr-un interviu acordat pentru „De Telegraf” din Olanda, Hiddink recunoaste ca se afla in discutii cu Chelsea insa inainte de toate vrea sa faca o analiza corecta a situatiei in care se afla echipa si este de parere ca negocierele se vor prelungi pentru mai multe zile, confirmand totodata ca nu se va afla pe banca la meciul impotriva celor de la Sunderland. Chelsea va fi condusa de Steve Holland si Eddie Newton, cel din urma reintorcandu-se la Chelsea o data cu plecarea lui Mourinho.
Si Ray Walkins aproba numirea lui Guus Hiddink la Chelsea pentru postul de interimar, subliniind faptul ca olandezul in varsta de 69 de ani nu va avea niciun fel de probele de comunicare cu jucatorii stapanind perfect limba engleza.

Guus Hiddink face parte din planul de rezerva in caz de urgenta despre care Emanalo vorbea ieri in interviul acordat celor de la Chelsea TV insa pe langa numele olandezului mai figureaza cateva nume pentru postul de interimar. Carlo Ancelotti ar fi un alt nume vehiculat in presa, insa italianul se gandeste doar la un contract pe termen lung.

De cealalta parte, suporterii din Anglia au inteles ca lipsa jucatorilor englezi din primul 11 a sters identitatea echipei, fiind de parere ca „prea multi mercenari” intr-un amalgam de diferite nationalitati se afla in echipa patronata de Roman Abramovich.

In primul sau mandat de interimar la Chelsea, Hiddink a reusit sa redreseze echipa folosindu-se de nucleul echipei Drogba, Lampard, Ashely Cole, John Terry si Petr Cech alaturi de cativa jucatori de impact imediat ca Nicholas Anelka si Florent Malouda.
De aceasta data olandezul trebuie sa analizeze situatia in profunzime pentru ca in acest moment lipsesc genul jucatorilor enumerati mai sus, mai ales datorita lipsei de interes a clubului de a forma un nucleu de jucatori din propria curte.