matic

Cotidianul „O Jogo” anunta astazi in editia tiparita ca Benfica, din cauza iesirii premature din Champions League si din cauza problemelor financiare cu care se confrunta, a decis ca nu il mai poate pastra pe Nemanja Matic si va fi dispusa sa il cedeze in aceasta iarna. O Jogo mentioneaza ca, mai mult ca sigur, Premier League va fi urmatoarea destinatie a sarbului, cu Chelsea aflandu-se in pole-position pentru semnatura lui.

Intr-un interviu acordat aceluiasi cotidian O Jogo, Jose Mourinho il lauda, saptamana trecuta, pe Nemanja Matic si spunea ca, in ciuda faptului ca l-ar dori la Londra, nu crede ca poate fi vorba despre un transfer in aceasta iarna din pricina faptului ca jucatorul se simte bine in Portugalia. La randul lui, Nemanja Matic, declara in luna Octombrie a anului trecut ca in cazul in care un antrenor ca Mourinho va incerca sa il readuca la Londra va fi aproape imposibil sa refuze o mutare si ar vrea sa demonstreze ca poate juca in Premier League.

Lucrurile s-au schimbat acum, iar Chelsea pare mai pregatita ca niciodata sa isi recunoasca gresala si sa readuca la Londra un jucator lasat sa plece, parca, prea usor. Sarbul nu a primit multe sanse in perioada in care a fost jucatorul lui Chelsea si a fost inclus in afacerea care a implicat venirea lui David Luiz la Londra, insa in cele trei sezoane petrecute in Portugalia, Matic a devenit una dintre piesele de baza la Benfica si este acum catalogat de expertii in fotbalul portughez ca fiind cel mai bun jucator din Liga Sagres.

Asa cum am spus, Benfica este dispusa sa il cedeze pe Matic, insa ar vrea sa il vanda doar dupa derby-ul de duminica cu FC Porto. Asadar, o saptamana in care Chelsea, Arsenal, Manchester United sau PSG vor incerca sa faca cea mai buna oferta pentru a satisface pretentiile Benficai.