Didier Drogba (33 de ani), aflat la meciul cu numărul 78 în tricoul primei reprezentative a Coastei de Fildeș, a punctat pentru „elefanți” în meciul amical câștigat cu 2-0 în fața Tunisiei, o altă echipă calificată la Cupa Africii pe Națiuni.

Cel mai galonat fotbalist ivorian a transformat un penalti la două minute după începutul reprizei secunde, după ce căpitanul tunisian – Karim Hagui de la Hannover 96 – a atins mingea cu mâna în propriul careu.

Tot Drogba a fost acela care l-a lansat pe Salomon Kalou, marcatorului primului gol al meciului, cu un minut înainte de pauză, trimițând de la mijlocul terenului o pasă bine calculată către colegul său de club.

Ivorienii au fost nevoiți să joace ultimele 17 minute în zece oameni, după ce Cheick Tiote, mijlocașul lui Newcastle United, a fost eliminat de pe teren în urma unui atac fără balon asupra lui Mejdi Traoui.

Din echipa Coastei de Fildeș s-a evidențiat și portarul Boubacar Barry, de la Lokeren, autorul a trei intervenții salvatoare în repriza secundă, care au împiedicat Tunisia să marcheze.

Sub conducerea unui antrenor mai puțin cunoscut, François Zahoui (care a preluat ștafeta în 2010 de la Sven-Goran Eriksson), selecționata Coastei de Fildeș mai are programat luni încă un meci în Abu Dhabi, împotriva Libiei, înainte turneul final al Cupei Africii pe Națiuni, organizat în Guineea Ecuatorială și Gabon, care demarează pe 21 ianuarie.