La revedere Stamford Bridge – Primul pas

La revedere Stamford Bridge – Primul pas

📁 Informatii chelseafc.com, Stiri 🕔03.octombrie 2011
La revedere Stamford Bridge – Primul pas

Chelsea face primul pas spre o noua casa, cel putin asa pare dupa actiunile consiliului director, care incearca sa cumpere terenul pe care acum sta Stamford Bridge. Propietarii acestui teren sunt „Chelsea Pitch Owners”, companie infiintata in 1993, cu scopul de a salva Stamford Bridge de speculantii imobiliari ai acelor ani. Presedintele Bruce Buck a trimis o scrisoare deschisa catre aceasta companie cu scopul de a capata drepturi depline asupra stadionului Stamford Bridge. Clubul doreste ca stadionul sa fie extins insa probabilitatea ca Stamford Bridge sa-si poata mari capacitatatea este foarte mica, fiind aproape imposibila extinderea stadionului.

Fairplay-ul financiar adoptat de UEFA o pune pe Chelsea in situatia de a se muta de pe Stamford Bridge. Cu o capacitate de 41.837 locuri, Stamford Bridge este al 8-lea stadion ca marime din Premier League si al 61-lea stadion din lume, generand venituri modeste pentru un club cu aspiratiile lui Chelsea. In conditiile in care actionarii „Chelsea Pitch Owners” vor vota in favoarea cedarii terenului catre Chelsea FC,noul stadion se poate detine 55.000 locuri, lucru ce ar putea permite echipei sa genereze destul profit pentru a ramane in limitele fairplay-ului financiar.

Scenariul ideal pentru clubul londonez este o locatie noua, la 3 mile de Stamford Bridge, stadion cu 66.000 locuri – ca exemplu – stadionul Emirates care genereaza pentru Arsenal de trei ori mai mult profit fata de vechiul stadion.

Pe data de 25 octombrie se va avea loc intalnirea generala a actionarilor „Chelsea Pitch Owners” unde se va lua o hotarare in acest sens.