Lavezzi si Cavani, letali pentru Chelsea

Lavezzi si Cavani, letali pentru Chelsea

📁 Informatii preluate din presa 🕔22.februarie 2012
Lavezzi si Cavani, letali pentru Chelsea

Cei doi atacanţi sud-americani au îngenuncheat echipa lui Villas-Boas pe arena San Paolo, întorcând meciul după ce londonezii marcaseră prin Mata

Napoli a făcut un pas mare spre sferturile de finală ale Ligii Campionilor după ce a câştigat cu 3-1 prima manşă a optimilor în faţa lui Chelsea. Cu Ezequiel Lavezzi şi Edison Cavani într-o formă excelentă, team-ul italian a depăşit cu bine momentul din prima repriză, când Juan Mata a profitat de o gafă din defensiva gazdelor şi le-a creat iluzia londonezilor că vor obţine ceva major lângă Vezuviu. O iluzie spulberată până la pauză de cuplul uruguayano-argentinian din ofensiva napoletanilor. Cavani a aşezat perfect mingea pentru Lavezzi şi tehnicul atacant (foto centru) n-a avut nicio problemă să exploateze spaţiul lăsat liber de Meireles, tot aşa cum servantul său avea să-l depăşească uşor pe Ivanovic la golul marcat chiar înainte de sfârşitul primei părţi. La jumătatea reprizei secunde, cei doi au mai combinat o dată sublim şi astfel Napoli va porni cu prima şansă la calificare în returul de pe Stamford Bridge.

„Va fi dificil, dar nu imposibil să întoarcem scorul peste o săptămână. Am avut o ocazie bună la 1-0, iar dacă ne distanţam atunci, era alta situaţia. Au urmat nişte erori în apărare de care Napoli a profitat – cel puţin golul al treilea putea fi evitat lejer” , a declarat Andre Villas-Boas, care i-a lăsat pe margine la începutul meciului pe Torres, Lampard, Essien şi Cole. Întrebat dacă nu cumva de aceea a pierdut Chelsea, managerul portughez le-a replicat jurnaliştilor: „Aş putea să vă explic, dar n-ar avea nicio importanţă pentru voi, pentru că oricum aveţi propriile opinii şi veţi analiza în stilul vostru partida”.

Deşi bucuros de victorie, antrenorul lui Napoli, Walter Mazzarri, era uşor frustrat că elevii săi nu au câştigat şi mai clar, cu referire la ocazia imensă avută de Maggio la 3-1, mingea şutată de el fiind scoasă de pe linia porţii. „Puteam să mergem la Londra mai liniştiţi. Nu am obţinut calificarea, va trebui să mergem acasă la Chelsea şi să luptăm din greu”.

Suspans minim pe Bernabeu

Mult mai mare a fost frustrarea la Real Madrid, după remiza de pe Lujniki, meci în care a condus mare parte din meci prin reuşita lui Ronaldo, pentru ca ruşii de la TSKA să egaleze în minutele de prelungiri prin Wernbloom. Jose Mourinho a reuşit să vadă însă partea plină a paharului la capătul unui joc disputat la minus 15 grade Celsius: „O remiză la Moscova nu este un rezultat rău. Am fost în aceeaşi situaţie anul trecut cu Lyon şi am câştigat returul de acasă. Suntem încrezători că putem face la fel acum”. O primă replică diplomată a lui Mou nu-i putea trăda totuşi stilul: „Sigur că puteam marca şi al doilea gol, fără a face lucruri ieşite din comun. După ce am controlat meciul şi am condus pe tabelă, să fim egalaţi în maniera asta îmi lasă un gust amar, dar nu sunt trist”, a adăugat portughezul.

Antrenorul lui TSKA, Leonid Slutsky, a admis că Real este favorită, dar a amintit că echipa lui a eliminat-o pe Sevilla în aceeaşi manieră acum doi ani. „Am făcut o greşeală mare în prima repriză, astfel se termina 0-0. Vom merge la Madrid încrezători că putem câştiga”, a adăugat el.

Liga Campionilor, optimi, manşa 1:

TSKA Moscova – Real Madrid 1-1

Napoli – Chelsea 3-1

S-au disputat săptămâna trecută:

Leverkusen – Barcelona 1-3

Lyon – APOEL Nicosia 1-0

Zenit St.Petersburg – Benfica 3-2

AC Milan – Arsenal 4-0

Meciurile Basel – Bayern Munchen şi Marseille – Inter Milano au loc miercuri.