Marcos Alonso si David Luiz transferati de Chelsea in ultima zi de „mercato”

Marcos Alonso si David Luiz transferati de Chelsea in ultima zi de „mercato”

📁 Informatii chelseafc.com 🕔02.septembrie 2016
Marcos Alonso si David Luiz transferati de Chelsea in ultima zi de „mercato”

Chelsea a fost din nou surprinzatoare in ultima zi de transferuri. Daca despre transferul lui Marcos Alonso stiam ca e ca si facut, iar Antonio Conte cauta cu disperare sa-si intareasca optiunile in aparare, aparitia lui David Luiz in peisaj a fost una extrem de surprinzatoarea pentru toata lumea. Cu saptamani intregi de zvonuri, despre oferte inaintate catre jucatori ca Koulibaly, Abdenour si Brozovic, Chelsea muta spectaculos (macar din punct de vedere al imaginii) si il readuce pe David Luiz pe Stamford Bridge.
Avalansa de informatii aparute in ultima zi de transferuri, la ore tarzii, ne-a oferit certitudinea ca transferul lui David Luiz se va finaliza, Chelsea platind pentru fundasul brazilian in jur de 40 de milioane de lire sterline. David Luiz va purta numarul 30.

Recrutat in fotbalul englez de catre Bolton Wanderers (formatie acum aflata in Liga a treia engleza), Marcos Alonso a avut cateva aparitii in Premier League alaturi de echipa care l-a transferat de la Real Madrid B. Dupa ce Bolton a retrogradat Fiorentina intra pe fir si il transfera pe fundasul spaniol, oferindu-i din nou sansa sa evolueze in Premier League, imprumutandu-l pe acesta la Sunderland.
Marcos Alonso ramane tipul de jucator de tip „back-up” pe care e bine sa-l ai in lot atunci cand doresti sa ai posturile acoperite. Poate evolua ca mijlocas stanga si fundas central, insa pozitia sa naturala in teren este cea de fundas stanga.
Din punct de vedere fizic, Alonso ar putea evolua fara probleme in Premier League insa e greu de estimat daca Antonio Conte il va prefera pe Alonso in detrimentul lui Ivanovic.
Suma transferului este una foarte mare pentru un jucator estimat la 8 milioane de lire sterline, Fiorentina urmeaza sa incaseze in urma acestei mutari nu mai putin de 21 de milioane de lire sterline.
Alonso va purta tricoul cu numarul 3.
Comparativ cu celelalte echipe de top din Premier League, Chelsea nu s-a aflat printre „the big spenders”, incercand sa se limiteze la strictul necesar, asa cum Antonio Conte ne-a explicat la fiecare conferinta de presa.