Juan Mata ne vorbeste despre meciul cu Everton, dar si despre alte lucruri din viata sa.

Mijlocasul de 23 de ani a ajuns in aceasta vara la noi de la Valencia. S-a facut remarcat prin cateva asist-uri si goluri.
Noul test pentru mijlocasul stanga al lui Chelsea, este meciul cu Everton de pe Stamford Bridge. El anticipeaza un meci impotriva unei echipe respectabile.
„Stiu ca Everton este o echipa dificila, cu jucatori puternici” a spus el, primul interviu in engleza fara ajutor din partea traducatorilor spanioli. „Atacantii lor sunt inalti, au jucatori buni, trebuie sa fim atenti pe centrari, va fi dificil pentru noi.”
Unul din oamenii care da aceste centrari este imprumutat de la Real Madrid, clubul de unde Mata si-a inceput cariera de fotbalist.
Aripa stanga Royston Drenthe a ajuns pe Bernabeu in vara lui 2007, cand Mata a ajuns la Valencia, Dupa patru ani petrecuti in Spania, a sosit timpul sa calce pe pamant englez.
„Drenthe e un fotbalist bun, il cunosc. E rapid, are un picior stang bun, poate inscrie si da centrari foarte bune. E un jucator bun.” A spus Mata.
A ras inainte sa spuna „E mai rapid ca mine! Eu joc mai in centru, el joaca aripa, aripa, aripa.”
„Nu stiu ce s-a intamplat cu el la Madrid. In 2007 am ajuns la Valencia si am fost foarte fericit acolo, au fost patru ani foarte buni pentru mine.”
Spre deosebire de alti colegi de-ai sai, Mata a jucat doar un joc international, ramanand pe banca in meciul castigat de Spania cu 3 – 1 impotriva Scotiei. El a jucat impotriva Cehiei, dar si impotriva lui Petr Cech.
„Sunt 22 sau 23 de jucatori in lotul Spaniei, sunt fericit ca am jucat un meci si am si marcat, si sa fiu in echipa nationala.”
„Am vorbit cu Petr Cech dupa meci si am glumit. Ei au pierdut meciul cu noi, dar l-au castigat pe urmatorul si au sansa de a ajunge la Campionatul European din play-off.”