Cred ca toti ne asteptam de la acelasi lucru din partea celor de la Chelsea, in meciul din aceasta seara. Cu un gol avantaj, fara sa fi incasat gol acasa, Chelsea probabil va incerca sa ajunga in finala Champions League practicand un joc „anti-fotbal”.
Ciudat e ca atunci cand practici „anti-fotbal” ai ocazii bune, iar jocul pe contraatac, in opinia unora, este foarte spectaculos. Nu m-astept ca microbistii din generatia playstation sa-mi dea dreptate si va invit sa urmariti o analiza a pozitiilor de contraatac pe care Chelsea le-a avut in meciul de miercurea trecuta.

Din imaginea de mai sus observam cum Chelsea este foarte bine pregatita pentru un contraatac rapid. Inspirat parca din blitzkriegurile nemtesti, Di Matteo si-a planuit foarte bine tactica pentru a-i surprinde pe catalani. Barcelona de obicei se retrage catre centru, asa isi incep ei jocul defensiv, iar acest lucru ajuta jocul lui Chelsea. Ashley Cole este solutia „de aproape” pentru Cech, aflat singur intr-o zona foarte libera. Cech alege sa trimita mingea catre Drogba insa prima atingere a ivorianului a facut ca Barcelona sa scape de gol. Fundasii Barcelonei nu sunt foarte rapizi, din nou lucru pe care Di Matteo sigur il va avea in vedere in aceasta seara. De observat cum Chelsea mai are inca doi jucatori pregatiti, in pozitii laterale,  sa sustina atacul.

Cateva minute mai tarziu, Barcelona paseaza la mijlocul terenului in speranta de a-si incepe atacul. Sergio „Boschet” sau a incercat o pasa „printre” catre Messi, insa John Terry, intelege perfect intentia celor doi.

Observati pozitia lui Ashley Cole dupa ce John Terry se hotaraste sa intercepteze acea pasa, chiar cu riscul de-al faulta pe Messi.

Terry intercepteaza balonul iar gandul capitanului este sa-l lanseze pe Drogba. Drogba este pregatit sa sprinteze dintre perechea de fundasi centrali pe care Guardiola i-a plasat acolo, Ramires este pregatit si el sa intervina in forta pentru a sustine contraatacul lui Drogba.

Puyol, la aceasta faza, s-a aparat foarte bine, o secunda de neatentie si Drogba ar fi fost fata in fata cu Victor Valdes. Cu aceste randuri si imagini am aratat cum Chelsea, in cateva minute, a avut doua sanse importante de a marca. Nu doar barele sunt ocazii importante intr-un meci.

Probabil Barcelona va avea din nou controlul posesiei in acest meci. Asta nu inseamna ca Chelsea nu va avea ocazii de gol. Cu cat Barcelona va presa cu atat vor aparea mai multe spatii in defensiva. Statistica spune ca in acest sezon de Champions League, Chelsea a fost prima care a inscris, in fiecare meci, iar cu dorinta apriga a Barcelonei de ataca, cu siguranta in seara asta Chelsea va marca prima, pentru 12-a oara.

Multumiri Stephen Schmidt pentru imagini