Portughezul a recunoscut că e un mare admirator al tacticii „cu autobaza în poartă”.

Real Madrid a ratat finala Ligii Campionilor, însă tehnicianul „galacticilor” se consolează cu faptul că nici rivalii de la Barcelona n-au ajuns acolo.

Mai mult, Mourinho îi face eroi pe jucătorii lui Chelsea. Asta în condiţiile în care, în tur, londonezii au câştigat cu şut pe poartă şi cu o posesie de 28%, iar în retur s-au baricadat în propriul careu.

„Ştiu că unii cred că Barcelona e cea mai bună echipă din lume. Aceşti oameni vor critica Chelsea, aşa cum au criticat Inter-ul meu, acum doi ani. Din păcate, aceşti critici habar n-au ce înseamnă tăria de caracter. Ei nu înţeleg nimic despre efortul depus de o echipă care îşi păstrează organizarea tactică la perfecţie, chiar dacă joacă în zece oameni”, a declarat „The Special One”.

„Tocmai de aceea, când mă gândesc la returul Barcelona – Chelsea, mă gândesc la eroii de la Chelsea, fiindcă asta au fost băieţii lui Di Matteo”, a continuat tehinicanul Realului.

Fanul londonezilor în finală

Mourinho a recunoscut deschis cu ce echipă va ţine în finala Bayern – Chelsea, la Munchen, la 19 mai.

„Chelsea înseamnă un capitol aparte în viaţa mea şi mi-aş dori să câştige Liga”, a afirmat portughezul care s-a aflat pe banca londonezilor între 2004 şi 2007.